Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 11 25

Seimui bus pateiktas siūlymas leisti kandidatuoti į parlamentą nuo 21-erių

Seimui ketvirtadienį planuojama pateikti Konstitucijos pataisą, kuri amžiaus cenzą rinkimams į parlamentą sumažintų nuo 25 iki 21 metų.
Seimo rūmai
Seimo rūmai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Pataisą inicijuojantis „darbietis“ Vytautas Gapšys įsitikinęs, kad amžiaus cenzo sumažinimas paskatintų didesnę dalį jaunų piliečių aktyviau domėtis politine veikla.

Aiškinamajame rašte parlamentaras pateikia Seimo Parlamentinių tyrimų departamento atliktos analizės duomenis: 13-oje Europos Sąjungos šalių amžiaus cenzas kandidatuojant į parlamento žemuosius rūmus yra 18 metų, aštuonios šalys taiko 21 metų cenzą, 2 šalys yra nustačiusios 23 metų amžiaus cenzą ir 4, tarp jų ir Lietuva, yra pasirinkusios 25 metų ribą.

„Pažymėtina, kad rinkimų į Europos Parlamentą įstatyme taip pat nustatytas 21 metų amžiaus cenzas, tad jų suvienodinimas iš dalies įvestų aiškumą į Lietuvos rinkimų sistemą“, – tvirtinama pataisos projekto aiškinamajame rašte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius