Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 02

Seimui pritrūko balsų uždrausti alkoholį pilstyti 0,5 litro ir didesnę plastiko tarą

Seime stringa pataisos, kuriomis norima dar sugriežtinti stipraus alkoholio pilstymą į plastiko tarą, tačiau silpnus gėrimus leisti parduoti didesnėje taroje.
Seime pristatyta Vyriausybės veiklos metinę ataskaitą
Seime / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Tara Alkoholis

Parlamentarai antradienį nepriėmė atitinkamų Alkoholio kontrolės įstatymo pataisų, kuriomis tikimasi sumažinti alkoholio vartojimą: už balsavo 62, prieš – 2, o susilaikė 6 parlamentarai, tačiau tiek balsų neužteko, kad pataisos būtų priimtos – reikia, kad balsuotų ne mažiau kaip 71 parlamentaras.  

Nuo lapkričio siūlyta stipresnį nei 7,5 laipsnio alaus, fermentuotų gėrimų, alkoholinių kokteilių neleisti pilstyti į didesnę kaip 0,5 litro tarą plastiko tarą. Iki 7,5 laipsnio gėrimus siūlyta pilstyti į tarą iki 1 litro. Draudimai nebūtų taikomi gėrimams, išpilstytiems į stiklinę, keraminę, medinę ar metalinę tarą.  

Dabar Lietuvoje draudžiama parduoti alų, fermentuotus gėrimus ir alkoholinius kokteilius didesnėje negu vieno litro taroje, išskyrus stiklinėje, keraminėje, medinėje ar metalinėje taroje. Taip pat uždrausta parduoti stipresnius negu 7,5 laipsnio gėrimus didesnėje nei 0,5 litro taroje.

Kai Seimas priėmė šias pataisas, Europos Komisija (EK) Lietuvai priekaištavo, kad pakeitimai su ja nebuvo suderinti, todėl EK buvo pateiktos naujos pataisos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius