Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 05

Seimui teikiama E.Žiobienės kandidatūra į vaiko teisių apsaugos kontrolieres

Antradienį Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen planuoja pateikti Editos Žiobienės kandidatūrą į vaiko teisių apsaugos kontrolieres.
Edita Žiobienė
Edita Žiobienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak parlamento vadovės, kandidatė yra patyrusi teisininkė, kontrolierės pareigas ji eina jau dvi kadencijas ir išmano šios srities problematiką.

„Esu įsitikinusi, kad Edita Žiobienė yra tinkama ir labai patyrusi kandidatė eiti vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus pareigas, todėl kviesiu Seimo narius palaikyti šį mano teikimą“, – pranešime teigė Seimo pirmininkė.

Dar pernai rugsėjį tuometinis Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis registravo Seimo nutarimo projektą dėl E. Žiobienės skyrimo vaiko teisių apsaugos kontroliere dar vienai kadencijai, tačiau šis klausimas parlamentui pateiktas nebuvo.

E.Žiobienė vaiko teisių apsaugos kontrolierės pareigas eina nuo 2010 metų kovo mėnesio.

Ji yra įgijusi sociologijos bakalauro, teisės bakalauro ir magistro, socialinių mokslų (teisės) krypties daktaro kvalifikacinius laipsnius.

E.Žiobienė yra dirbusi Lietuvos žmogaus teisių centro direktore, Mykolo Romerio universitete, Vytauto Didžiojo universitete, Kauno technologijos universitete, Kauno apskrities viršininko administracijoje.

Vaiko teisių apsaugos kontrolierius vykdo vaiko teisių ir jo teisėtų interesų užtikrinimo ir apsaugos priežiūrą ir kontrolę, tiria vaiko teisių ir teisėtų interesų pažeidimo atvejus bei siekia gerinti vaikų padėtį Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius