Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 13

Seimui teikiamas Vyriausybės siūlymas dėl tiesioginio valdymo Pagėgiuose

Seimui trečiadienį bus pateiktas Vyriausybės siūlymas įvesti tiesioginį valdymą Pagėgių savivaldybėje, joje daugiau nei du mėnesius nepavyksta paskirti administracijos direktoriaus.
Seime svarstomas Partnerystės įstatymas
Seimas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Birželio pabaigoje vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė paragino Pagėgių savivaldybės atstovus iki liepos 6 dienos paskirti administracijos direktorių, tačiau projektas teikiamas vietos politikams sutarimo neradus.

Kaip sakė Vyriausybės posėdyje pirmadienį klausimą pristatęs vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius, Seimui priėmus nutarimą, jis galiotų iki kadencijos pabaigos, kitų metų balandžio mėnesį įvyktų rinkimai ir susiformuotų nauja taryba.

Įstatymas numato, kad savivaldybėje du mėnesius nepaskiriant administracijos direktoriaus gali būti įvedamas tiesioginis valdymas, kuris negali trukti ilgiau kaip šešis mėnesius, jeigu įstatymuose nenustatyta kitaip.

Pagėgių meras Vaidas Bendaravičius praėjusį ketvirtadienį buvo susitikęs su naujos jam oponuojančios daugumos atstovais savivaldybės taryboje, tačiau ir šįkart abi pusės išsiskyrė neradę kompromiso.

Antradienį meras BNS teigė, kad siekdamas išvengti Seimo sprendimo įvesti tiesioginį valdymą su naujai susidariusioje daugumoje esančiais socialdemokratais susitarė dėl Dalijos Einikienės kandidatūros į administracijos direktoriaus pareigas.

Šias pareigas ji jau yra ėjusi.

„Ji nepriklausoma, žino, kaip ką daryti, nepolitikuojanti“, – sakė V.Bendaravičius.

Dėl D.Einikienės kandidatūros bus balsuojama per savivaldybės tarybos posėdį penktadienį.

Tai jau trečias kartas per šios Vyriausybės kadenciją, kai sprendžiama dėl tiesioginio valdymo įvedimo savivaldybės teritorijoje.

Panaši situacija jau buvo susiklosčiusi Šilalės rajono ir Kalvarijos savivaldybėse, bet politikams paskyrus reikiamus pareigūnus, tiesioginio valdymo išvengta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius