Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 15 /17:04

Sekmadienį patvirtinti trys nauji koronaviruso infekcijos atvejai Lietuvoje: grįžo iš Danijos, Austrijos, Norvegijos

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad sekmadienį, kovo 15 d., Lietuvoje patvirtinti dar trys nauji koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejai. Visi trys asmenys – neseniai grįžę iš užsienio. Taigi visi iki šiol infekcijos atvejai – įvežtiniai.
Koronavirusas
Koronavirusas / 123RF.com nuotr.

Patikslinama, kad vienas žmogus izoliuotas ir gydomas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, du – Vilniuje, Santaros klinikose. Visiems jiems teikiama reikalinga pagalba.

Santaros klinikų pranešime rašoma, kad vidutinio amžiaus vyras kovo 14 dieną grįžo iš Austrijos per Vokietiją. Į Santaros klinikų Infekcinių ligų centrą kreipėsi tą pačią dieną. Skundėsi kosuliu ir temperatūra, gerklės skausmu. Kovo 15 dieną buvo patvirtinta, kad jis užsikrėtė koronavirusu COVID-19.

Kita pacientė – jauna moteris kovo 3–8 dienomis lankėsi Barselonoje, kovo 8–12 dienomis lankėsi Paryžiuje. Kovo 13 d., pakilus temperatūrai, jausdama šaltkrėtį, raumenų skausmus, kitą dieną kreipėsi į Santaros klinikų Infekcinių ligų centrą. Kovo 15 d. jai taip pat patvirtintas COVID-19.

Anot VUL Santaros klinikų medikų, šiuo metu pastarųjų pacientų būklė yra patenkinama.

Santaros klinikų direktorius Feliksas Jankevičius informavo, kad du nauji koronaviruso atvejai Vilniuje nėra susiję su dviem nustatytais anksčiau šią savaitę.

Daugiau informacijos jis šiuo metu sakė negalintis pateikti.

Dėl šių naujų atvejų pradėti epidemiologiniai tyrimai.

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje gydomas 25-erių vyras, atvežtas iš Rietavo. Vyriškis neseniai grįžo iš Danijos. Ligoninės vadovas Vinsas Janušonis LRT televizijai sakė, kad šis vyras Danijoje dirbo kartu su kretingiškiu, kuriam koronavirusas nustatytas anksčiau.

„Būklė yra vidutinio sunkumo, tai yra, patenkinama būklė“, – apie užsikrėtusįjį pasakojo jis.

Šis vaikinas yra iš Rietavo. Rietavo meras Antanas Černeckis lrt.lt portalui sakė, kad vaikinas nesilaikė saviizoliacijos, pramogavo, lankėsi vandens parke, poliklinikoje.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, pasidalinęs informacija apie trečiąjį atvejį mieste, dar kartą kreipėsi į ministrą Aurelijų Verygą.

„Vis dar protu nesuvokiu, kodėl mūsų KUL neleidžia tuos testus atlikinėti vietoje ir manau, kad šis delsimas jau nebe tai, kad erzina, bet jau įgauna gerokai rimtesnio vertinimo nusipelnančios situacijos. Ministre A.Veryga, su visa derama pagarba – gal jau pagaliau laikas ryžtingiems ir būtiniems sprendimams, apie kuriuos kalbama jau visa savaitė?“ – kreipėsi Klaipėdos meras. Kartu jis paprašė visų išlikti ramiais ir nesidalinti nepatikrinta informacija, stebėti tik oficialią informaciją.

Sveikatos apsaugos ministro atstovė spaudai Lina Bušinskaitė BNS pranešė, kad nauji užsikrėtusieji Vilniuje grįžo iš Norvegijos ir Austrijos.

Taigi šiuo metu Lietuvoje patvirtinta iš viso 12 COVID-19 atvejų. Pirmoji pacientė jau pasveikusi ir šeštadienį išleista namo.

COVID-19 lietuvoje nustatytas 12 asmenų:

  • Kovo 15 d. trims asmenims. Vyrui, grįžusiam iš Danijos, kuris gydomas Klaipėdoje. Vyrui, grįžusiam iš Austrijos, ir moteriai, kuri lankėsi Barselonoje ir Paryžiuje, jie abu gydomi Vilniuje.
  • Kovo 14 d. trims asmenims. Iš Nyderlandų gįžusiam vyrui, kuris gydomas Panevėžyje. Iš Danijos grįžusiam vyrui, kuris gydomas Klaipėdoje; iš Italijos grįžusiam vyrui, kuris gydomas Vilniuje.
  • Kovo 13 d. trims asmenims. Iš Tenerifės grįžusiai moteriai, gydoma Klaipėdoje; iš Italijos grįžusiam vyrui, gydomas Kaune; iš Ispanijos grįžusiai moteriai, gydoma Vilniuje.
  • Kovo 10 d. dviems asmenims. Iš Italijos grįžusiai porai, gydomi Kaune.
  • Vasario 28 d. vienam asmeniui. Iš Italijos grįžusiai moteriai, buvo gydoma Šiauliuose. Tačiau pasveiko ir buvo išleista iš ligoninės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius