-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 06 22

Sekmadienį policija gavo 28 pranešimus apie galimus rinkimų pažeidimus

Sekmadienį policija gavo 28 pranešimus apie galimus pažeidimus, susijusius su rinkimais Šilutės ir Trakų rajonuose bei Varėnos-Eišiškių apygardoje.
Rinkimai Kaune
Rinkimai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Policijos departamento duomenimis, iki 19 valandos Šilutės rajone gauta 19 pranešimų, Trakų rajone – septyni, Varėnos-Eišiškių rinkimų apygardoje – du pranešimai.

Daugiausiai sulaukta pranešimų apie galimus papirkimus, apie įtartinus asmenis ir automobilius, kuriais neva vežami rinkėjai. Dauguma jų nepasitvirtino, pradėtas vienas ikiteisminis tyrimas.

Policija ikiteisminį tyrimą pradėjo gavusi informaciją, kad Šilutės rajone esančiame Macikų kaime vyras agituoja žmonės balsuoti ir siūlo 10 eurų atlygį, taip trukdydamas realizuoti rinkimų teisę.

Dar vieną ikiteisminį tyrimą policija pradėjo birželio 17 dieną dėl Šilutėje gauto rinkimų stebėtojos pranešimo. Pasak moters, Dariaus ir Girėno gatvėje prie balsavimo apylinkės sutiktas nepažįstamas vyriškis papasakojo, kad jam buvo pasiūlyti 5 eurai, kad jis balsuotų rinkimuose į merus už tam tikrą kandidatą ir partiją.

Nuo birželio 17 dienos policija gavo iš viso 42 pranešimus apie galimus rinkimų pažeidimus: 27 iš jų Šilutės rajone, 12 – Trakų rajone, trys – Varėnos-Eišiškių apygardoje.

Pakartotinių rinkimų Šilutės ir Trakų rajonuose prireikė, kai Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo pažeidimus pripažinusi šiurkščiais, Vyriausioji rinkimų komisija kovo 8 ir 21 dienomis panaikino rinkimų šiose savivaldybėse rezultatus.

Naujas Seimo narys vienmandatėje Varėnos–Eišiškių rinkimų apygardoje rinktas dėl to, kad čia per 2012 metų Seimo rinkimus parlamentaru tapęs Algis Kašėta, kovo 15 -ąją buvo išrinktas Varėnos rajono meru ir atsisakė Seimo nario mandato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius