Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 30

Sėkmė loterijoje: laimėtą milijoną pasidalijo dvi panevėžietės

Velykų sekmadienis praturtino dvi panevėžiečių šeimas. „Teleloto“ laimėtas 109-asis milijonas iškeliavo dviem žaidėjams. Prieš kelias dienas pusę milijono litų jau atsiėmė 60-metė panevėžietė. Antrą dalį trečiadienio rytą gavo antroji laimėtoja – ji bilietą pirko taip pat Panevėžyje.
Skrynia su monetyomis
109-ąjį Aukso puodą pasidalino dvi panevėžietės / 123rf.com

53 metų kukli medicinos sesuo, šiuo metu nedirbanti slaugytojos darbo, prisipažįsta – „Teleloto“ bilietus ji perka nuo pat šios loterijos atsiradimo dienos. Per tuos metus beveik nebuvo savaitės, kad šeima neturėtų nė vieno loterijos bilieto, o dažniausiai – du, tris ar dar daugiau. Moteris juokėsi, kad jau yra laimėjusi – 78 Lt. Tačiau vieni giminaičiai kartą laimėjo 96 tūkst. Lt, vėliau – du automobilius, jau nekalbant apie smulkesnius prizus, tokius kaip dulkių siurbliai ar televizoriai, tik bilietų jie nuolat įsigyja po 10-15.

Tikėjo laimėsianti

„Vyras kartais juokauja, kad laimėjo 2 Lt, nes šiandien nepirko bilieto, – šypsodamasi kalbėjo pusės milijono litų laimėtoja. – Labai tikėjau, kad kažkada išlošiu. Esu pasižadėjusi ir toliau pirkti bilietus, nes reikia ir kitiems padėti. Mėgstu žiūrėti šį žaidimą, džiaugiuosi, kai kas nors laimi dideles pinigų sumas.“

Labai tikėjau, kad kažkada išlošiu. Esu pasižadėjusi ir toliau pirkti bilietus, nes reikia ir kitiems padėti. Mėgstu žiūrėti šį žaidimą, džiaugiuosi, kai kas nors laimi dideles pinigų sumas, – kalbėjo pusės milijono litų laimėtoja.

Tačiau lemtingąjį Velykų sekmadienį moteris „Teleloto“ nematė. „Balandžio 14 dieną sapnavau, kad laimėjau pinigų, dovanoju draugams per gimtadienius po kelis tūkstančius, šie nustebę, nes niekada taip nebūdavo. Po kelių dienų buvo mano gimtadienis, tą savaitę ir nusipirkau kelis bilietus. Po Velykų patikrinau savo ir vyro bilietus, nieko nelaimėjome. Ir tik penktadienį prisiminiau, kad turėjau dar vieną. Pradėjau tikrinti darbe, kažkas nukrito nuo stalo, pakėliau ir tada pamačiau laimėtą sumą ekrane. Pradėjau skaičiuoti nulius ir pasidarė negera. Pakviečiau kartu dirbančią marčią, ji irgi ekrane baksnodama pirštu suskaičiavo nulius“, – kaip sužinojo apie laimėjimą, pasakojo moteris.

Du vaikus užauginusi šeima kol kas nesuplanavo, kam išleis laimėtus pinigus. Moteris sakė pirmiausia bandysianti stiprinti sveikatą, kadangi jau metus kenčia negalavimus, o gydytojai neranda priežasties. Tad galbūt ras laiko sanatorijai, bandys kreiptis į naujus specialistus, ieškos tyrimų, galinčių parodyti, kas lemia galvos svaigimą, alpimus, širdies veiklos sutrikimus, kuriuos ji jaučia.

Keliaus nebent pas vaikus į Norvegiją

„Pakeliauti yra tekę nemažai su darbu, dabar kelionių neplanuojame, nes sveikata neleidžia. Nebent nuskrisime pas dukrą į Norvegiją. Ji su žentu ten gyvena, neseniai sulaukėme anūkės. Bet dar iki šio laimėjimo vaikai buvo nusprendę, kad uždirbs suplanuotą pinigų sumą ir netrukus grįš į gimtąjį Panevėžį“, – pasakojo moteris.

Paklausta, ar negaila, kad milijoną teko pasidalinti su kita panevėžiečių šeima, moteris tik nusijuokė – džiaugsmas dėl to tikrai nebuvo mažesnis, juolab kad gyvenime ji yra patyrusi daug netekčių ir skausmo.

Panevėžiečių šeima tikina, kad visą gyvenimą dirbo, tad būtų išgyvenę ir be laimėjimo. Tad kol kas didelių planų nekuria – namus, automobilius turi, galbūt kažką pagerins, galbūt vaikams pagelbės.

Darbo nemes

Pakeliauti yra tekę nemažai su darbu, dabar kelionių neplanuojame, nes sveikata neleidžia. Nebent nuskrisime pas dukrą į Norvegiją, – pasakojo moteris.

„Mano hobis yra siuvimas, labai mėgstu pasėdėti prie siuvimo mašinos, siuvu drabužius, tik dabar sveikata nelabai leidžia... Dar labai noriu išmokti anglų kalbą, kažkada mokiausi prancūzų kalbos“, – kalbėjo moteris.

Darbo mesti nei laimėtoja, nei jos vyras neketina. Esą tada tik mirti belieka – savo darbą abu mėgsta. Vyras sakė dirbąs vairuotoju, tačiau plačiau apie save pasakoti nenorėjo, tvirtindamas, kad tai žmona laimėjo, žmona ir turi teisę kalbėti. Kol kas šeima džiugia žinia pasidalino tik su vaikais – nenori, kad daugiau kas apie laimėjimą ir žinotų.

Pirmadienį „Olifėjos“ būstinėje apsilankė ir kita pusės milijono laimėtoja. Švietimo srityje dirbanti 60-metė moteris iš Panevėžio sakė, kad tikrai neketina pulti į parduotuves ar važiuoti į egzotiškas keliones. Ji atskleidė, kad pagrindinis jos ir vyro noras – susiremontuoti butą, įsigyti naujos virtuvės technikos. Taip pat šeima dalį pinigų būtinai skirs sveikatai pataisyti. „Be abejonės, pinigų duosim ir vaikams, nes tik dėl jų mes ir gyvenam“, – kalbėjo moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius