Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 30

Sekmokas: gavę prezidentės palaiminimą, LEO LT pertvarkysime jau rudenį

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas tikisi, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė nevetuos įstatymų paketo dėl LEO LT struktūros permainų.
Arvydas Sekmokas
Arvydas Sekmokas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ketvirtadienio popietę prezidentė praneš, kurie įstatymai, be jau vetuotų Ligos ir motinystės socialinio draudimo, Statybų bei žadamo vetuoti Renovacijos įstatymo, nesulauks jos parašo.

Tarp 80-ies ant šalies vadovės stalo gulinčių įstatymų yra visas paketas pakeistų teisės aktų, susijusių su LEO LT bendrovės reorganizavimu.

Jei prezidentė pasirašys įstatymų pataisas, valstybei priklausanti LEO LT akcijų dalis bus padidinta mažiausiai iki dviejų trečdalių, o akcininkams suteikiama galimybė susitarimo būdu šią įmonę likviduoti.

Tačiau, oponentų nuomone, šie teisės aktai tik dar labiau sutvirtintų LEO LT: esą valstybė padidintų sau priklausančių akcijų dalį ir neskubėtų šios bendrovės likviduoti, tuo labiau kad tiesiogiai apie tai įstatymuose neužsimenama.

Po susitikimo su prezidente ketvirtadienio rytą A.Sekmokas žiniasklaidai teigė norintis, kad prezidentė nevetuotų šio įstatymo.

„Į prezidentūrą atvažiavau su ta nuostata, kad turime Seimo priimtus įstatymus, kurie leidžia likviduoti LEO LT“, – kalbėjo energetikos ministras. Anot jo, prezidentei pritarus šiems įstatymams, jau rugsėjo 4 dieną būtų šaukiamas LEO LT akcininkų susirinkimas, kuriame būtų priimtas „pakankamai aiškus“ sprendimas dėl šios įmonės ateities.

A.Sekmokas teigė, jog jam keistos kai kurių teisininkų kalbos, neva įstatymų pataisomis siekiama išsaugoti valstybės interesus pažeidžiančią LEO LT struktūrą. Esą nors LEO LT įsteigta ne įstatymų, o sutarties pagrindu, šią bendrovę likvidavus automatiškai galios nustoja ir jos steigimo sutartis.

Pasak ministro, mažojo akcinininko – „NDX energijos“ – nuomonė LEO LT atžvilgiu nuolat kinta kaip šokinėjanti kompaso rodyklė, tačiau jis įsitikinęs, kad ši bendrovė neturėtų naudos, jei priešintųsi valstybės siūlomam sprendimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius