Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 07

Sekmokas: RST ir VST gali būti sujungtos (atnaujinta 12.06 val.)

Eneregtikos ministras Arvydas Sekmokas pareiškė, kad gali būti sujungtos bendrovės Rytų skirstomieji tinklai (RST) ir Vakarų skirstomieji tinklai (VST).
Arvydas Sekmokas
Arvydas Sekmokas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tai bus akcininkų sprendimas“, – trečiadienį ryte žurnalistams sakė A.Sekmokas. Jo teigimu, mintis sujungti RST ir VST kilo ėmus spręsti tarifų klausimą – esą tikėtina, jog turint dvejus skirstomuosius tinklus ateityje tarifai gali skirtis.

Kaip teigė A.Sekmokas, atsakymas, ar efektyvu sujungti RST ir VST, bus aiškus jau šį mėnesį. Bendrovių sujungimo efektyvumą vertins samdyta konsultantų kompanija.

Šį rugsėjį Kainų komisijos pirmininkas Virgilijus Poderys pareiškė, kad VST tarifai gali būti mažesni nei RST, nes VST turtas buvo perkainotas labiau. Abi šios bendrovės yra antrinės LEO LT įmonės.

Šiuo metu RST ir VST yra antrinės LEO LT įmonės, o mažasis šios bendrovės akcininkas – privati bendrovė „NDX energija“. A.Sekmokas pripažino, kad apie RST ir VST sujungimą su privačiu investuotoju dar nekalbėjo. Šis klausimas aptartas tik su LEO LT valdyba, RST ir VST vadovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius