Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 15

Seksualinis smurtas prieš vaikus Lietuvoje auga, rodo ataskaita

Praėjusiais metais bendras smurtą patyrusių vaikų skaičius, lyginant su 2007 metais, Lietuvoje sumažėjo, bet vaikai vis dažniau tampa seksualinio smurto aukomis, rodo Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengta ataskaita.
Smurtas
Smurtas / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

2008 metais seksualinis smurtas prieš vaikus sudarė 11 proc. patirtų smurto atvejų. 2007 metais šis rodiklis buvo 6 proc. Dažniausiai vaikai patiria fizinį (56 proc.) ir psichologinį smurtą (33 proc.).

Pagal savivaldybių vaikų teisių apsaugos tarnybų oficialius duomenis, pernai smurtą iš viso patyrė 1048 vaikai. Tai pats mažiausias nuo smurto nukentėjusių vaikų oficialus skaičius per pastaruosius ketverius metus. Pernai užregistruoti 1778 smurto prieš vaikus atvejai, 2006 metais, oficialiais duomenimis, smurtą patyrė 1639 vaikai.

Analizuojant duomenis apie smurto paplitimą tarp lyčių, pastebima, kad seksualinį smurtą beveik penkis kartus dažniau patiria mergaitės nei berniukai, o fizinį smurtą dažniau patiria berniukai. Dažniausiai seksualinį, fizinį ir psichologinį smurtą patiria 10-14 metų vaikai.

Didžiausias smurto prieš vaikus paplitimas yra Šiaulių, Kauno, Vilniaus ir Utenos apskrityse, mažiausias - Panevėžio, Marijampolės ir Alytaus apskrityse.

Šie duomenys yra numatyti pažymoje, kuri trečiadienį pateikiama Vyriausybei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius