Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 11

Seksualinių mažumų eitynėms Vilniaus savivaldybė jau yra numačiusi kitą vietą

Vilniaus miesto savivaldybė jau numatė kitą vietą, į kurią siūlys nukelti gegužės mėnesį planuojamas rengti seksualinių mažumų eitynes, ketvirtadienį pranešė dienraštis „Vilniaus diena“.
Niujorko gėjų parado akimirka
Niujorko gėjų parado akimirka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak laikraščio, sostinės valdžia eitynių organizatoriams siūlytų rinktis kiek arčiau miesto centro – aikštelėje prie Rinktinės ir Olimpiečių gatvių sankirtos, šalia Karaliaus Mindaugo tilto.

„Kadangi jie prašė leidimo organizuoti renginį su 300 dalyvių, tos aikštelės turėtų pakakti. Bet tai dar nėra oficialus pasiūlymas“, – dienraščiui sakė sostinės savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virginijus Dastikas.

V.Dastiko teigimu, galutinis sprendimas dėl naujos eitynių vietos bus priimtas kitą trečiadienį. Pasak dienraščio, tikėtina, kad miesto valdžia apskritai atsisakys planų visus masinius susirinkimus nukelti prie neveikiančių Kultūroros ir sporto rūmų, jei savivaldybės teisininkai ir paveldo specialistai išsiaiškins, jog Kultūros paveldo departamentas (KPD) pagrįstai reikalauja neleisti eitynių aikštelėje prie šių rūmų, kur galimai buvo senosios žydų kapinės.

„Jeigu paaiškės, kad tai yra rimties vieta ir renginių ten organizuoti negalima, siūlysime kitą vietą“, – „Vilniaus dienai“ sakė V.Dastikas.

Tačiau miesto valdžia neišsižada planų tokius renginius sutelkti vienoje vietoje. Vilniaus savivaldybė sausio pabaigoje nusprendė leisti rengti seksualinių mažumų eitynes gegužės mėnesį prie Vilniaus koncertų ir sporto rūmų, nors Lietuvos gėjų lyga prašė leisti žygiuoti kitomis gatvėmis iki Rotušės aikštės.

Pakeisti savivaldybės sprendimą paragino Kultūros paveldo departamentas, nes renginiui numatytoje vietoje buvo senosios žydų Šnipiškių kapinės. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius