Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 27

Seksualinių mažumų paradą leista organizuoti sostinėje prie Sporto rūmų (atnaujinta 13.16 val.)

Vilniaus savivaldybė leido seksualinėms mažumums sostinėje organizuoti eitynes, tačiau jos turės vykti ne senamiestyje, kaip norėjo organizatoriai, o prie Koncertų ir sporto rūmų.
Homoseksualai
Homoseksualūs asmenys / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Vilniaus miesto savivaldybėje vykusiame Renginių (susirinkimų) derinimo komisijos posėdyje, apsvarsčius Vladimiro Simonenkos, Eduardo Platovo ir Vytauto Valentinavičiaus kreipimąsi leisti organizuoti eitynes „Už lygybę“, nuspręsta leidimą išduoti“, – skelbiama savivaldybės išplatintame pranešime spaudai.

Lietuvos gėjų lyga su Tolerantiško jaunimo asociacija savo eiseną gegužės 8 dieną norėjo organizuoti sostinės senamiestyje. Tačiau savivaldybė siūlo eiseną organizuoti Vilniaus Olimpiečių ir Rinktinės gatvėse, susirinkimą organizuoti prie Koncertų ir sporto rūmų esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje.

Anksčiau Lietuvos gėjų lygos vadovas Vladimiras Simonka teigė, kad eisena turi simbolinę prasmę, ji turėtų atkreipti dėmesį į seksualinių mažumų teisių pažeidimus. Eisena būtų organizuojama su partneriais iš Latvijos ir Estijos, prieš eitynes Vilniuje būtų organizuojama tarptautinė konferencija.

Atnaujinta 13.16 val. Savivaldybei pranešus, kad homoseksualams siūloma rinktis prie Koncertų ir sporto rūmų, pranešimą spaudai išplatino ir Kultūros paveldo departamentas. Jo  direktorė Diana Varnaitė išreiškė susirūpinimą, kad Vilniaus koncertų ir sporto rūmų prieigose organizuojami masiniai renginiai. „Šiai nekilnojamojo kultūros paveldo objekto teritorijai (Vilniaus žydų Šnipiškių senųjų kapinių vietai) galioja archeologinis, istorinis ir memorialinis vertingųjų savybių pobūdis. Tačiau Vilniaus savivaldybės vadovai iki šiol nesikreipė į Kultūros paveldo departamentą (kaip už kultūros objekto apsaugą atsakingą instituciją) leidimo  kultūros paveldo objekto teritorijoje organizuoti masinius visuomeninius renginius“, – rašoma pranešime spaudai.

Kultūros paveldo departamentas primena, kad jei masiniame renginyje dalyvaus daugiau nei 100 asmenų, būtinas  kultūros objekto sergėtojo sutikimas ir leidimas. Taisyklės taip pat nustato, kad už kultūros objekto apsaugą atsakinga institucija (Kultūros paveldo departamentas) gali riboti kultūros paveldo objekto lankymą.

„Vadovaudamasis minėtomis taisyklėmis ir Nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos įstatymu, Kultūros paveldo departamentas nepritaria planuojamam Vilniaus žydų Šnipiškių senųjų kapinių vietos naudojimui masiniams renginiams ir reikalauja numatomiems visuomeniniams susibūrimams renginiams parinkti kitą vietą“, – rašoma pranešime spaudai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius