-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 29

„Lindimu po kelnaitėmis“ apkaltintas neurologas išdėstė savo įvykių versiją

Laimutis Juozas Kacienas – neurologas, dirbantis keliose privačiose gydymo įstaigose ir kasdien apžiūrintis dešimtis pacientų, tačiau viena pacientė gegužės pradžioje gydytoją apkaltino seksualiniu priekabiavimu. Netrukus apie tai pranešta ir žiniasklaidoje, o medikas įsitikinęs, kad tai – šmeižtas, taigi ketina kreiptis į teisėsaugą.
Laimutis Kacienas
Laimutis Juozas Kacienas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

„Gydytojo kabinete – vilnietės košmaras: medikas stuburo išvaržos ieškojo po pacientės kelnaitėmis“, – tekstas su tokiu pavadinimu gegužės 5 dienos vakarą pasirodė naujienų portale lrytas.lt.

Tekste cituojama vilnietė Erika, kurią šeimos gydytojas nusiuntė neurologo apžiūrai dėl galimos stuburo išvaržos, netrukus ji užsiregistravo apžiūrai į šalia namų esančią privačią kliniką – Medicinos diagnostikos ir gydymo centrą.

Moteris tvirtino L.J.Kacieno kabinete pasijutusi nejaukiai, jai kliuvo nemalonus mediko bendravimas.

Jis taip pat liepė moteriai nusiimti viršutinius rūbus, vaikščioti kulnais ir ant kojų pirštų, atsigulti ant nugaros, tada badė metaliniu įrankiu kojas, pėdas, pilvą, nurodė prasižergti ir sulenktas kojas pakelti į viršų.

Galiausiai, pasak Erikos, gydytojas pakėlė jos kelnaites ir „pažiūrėjo ten“.

„Nemanau, kad tai yra būtinas ir prideramas elgesys. Tai yra prilyginama seksualiniam priekabiavimui ir neturėtų vykti tokioje aukšto lygio klinikoje“, – lrytas.lt sakė moteris.

Tuo metu naujienų portalui su L.J.Kacienu susisiekti nepavyko, tačiau įstaiga, kurioje jis dirba, nurodė atliksianti detalų situacijos vertinimą.

Ką nusprendė įstaiga?

15min susipažino su šios įstaigos Etikos komiteto sprendimu, priimtu gegužės 22 dieną.

Posėdžio metu įvertintos pacientės Erikos pastabos, tačiau tvirtinama, kad ji „lūkesčių dėl šios situacijos neišsakė“, tačiau „padėkojo, kad centras taip sureagavo ir suteikė jai galimybę nemokamai atlikti MRT tyrimą“.

Medicinos diagnostikos ir gydymo centro nuotr./Medicinos diagnostikos ir gydymo centras
Medicinos diagnostikos ir gydymo centro nuotr./Medicinos diagnostikos ir gydymo centras

Posėdyje pats L.J.Kacienas nedalyvavo – įvertintas jo atsakymas raštu, kuriame, anot komiteto, medikas nepaaiškino „savo veiksmų priežasties“, taip pat – kodėl neinformavo pacientės apie savo veiksmus.

Dokumente taip pat pateiktas ir apžiūros metu kabinete buvusios slaugytojos paaiškinimas, kuriame ji tvirtino „nieko neįprasto nepastebėjusi“.

Viską įvertinusi įstaiga nusprendė, kad situacija yra „gana dviprasmiška“, nes skiriasi pacientės ir gydytojo „interpretacija“.

Be kita ko, nustatyta, kad apžiūra buvo vykdoma pagal galiojančias metodikas, tačiau „sukėlė nepasitikėjimo jausmą“ pacientei, kai apžiūros metu neinformavo apie savo veiksmus.

Dokumente pabrėžiama, kad „duomenų, patvirtinančių seksualinį priekabiavimą, nebuvo nustatyta“.

„Tai yra šmeižtas“

15min taip pat susisiekė ir su seksualiniu priekabiavimu apkaltinu gydytoju L.J.Kacienu, kuris išdėstė savo versiją bei pabrėžė buvęs neteisingai apkaltintas.

Jo teigimu, pacientės Erikos apžiūra vyko gegužės 3 dieną, trečiadienį, o jau po paros jis iš gydymo įstaigos administracijos sužinojęs, kad gautas neigiamas atsiliepimas.

Po poros dienų jis pamatė ir straipsnį naujienų portale lrytas.lt.

„Aš iš karto pasakiau, kad tai yra šmeižtas (...) O penktadienio vakarą man žmona pasakė: žiūrėk, ką čia apie tave rašo? Aš perskaičiau ir man tokia moralinė trauma, kad aš visą naktį nemiegojau“, – pabrėžė neurologas L.J.Kacienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius