Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 06

Šemeta: svarbu išgelbėti medį, o ne vieną jo šaką

Vyriausybė dėl gilėjančios ekonomikos krizės privalo mažinti išlaidas, o bandymai išsaugoti atskirų verslo sričių finansavimą gali lemti visos šalies ekonomikos žlugimą, teigia finansų ministras Algirdas Šemeta.
Algirdas Šemeta
Finansų ministras Algirdas Šemeta / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Galvojant tik apie vieną šaką, galima pražudyti visą medį. O nugenėjus atskiras šakas medis gali greičiau atsigauti. Svarbu ir tinkamai pasirinkti, ant kurios šakos sėdėti jas genint“, – interviu dienraščiui „Lietuvos rytas“ sakė A.Šemeta.

Anot jo, kelininkų nuogąstavimai dėl drastiškai mažinamo finansavimo yra nepagrįsti – kelių infrastruktūros išlaidos iš biudžeto mažės 700 mln. litų, tačiau net 411 mln. litų iš šios sumos bus kompensuoti Europos Sąjungos paramos lėšomis.

Vyriausybė, net ir mažindama išlaidas, taip pat sutinka pieno gamintojams skirti 100 mln. litų tiesioginėms išmokoms.

„Pieno sektorius labiausiai nukentėjo dėl eksporto rinkų nuosmukio. Supirkimo kainos dabar rekordiškai žemos. Taigi privalome remti pieno gamintojus, nes kitaip neteksime nemažai eksporto pajamų“, – tvirtino finansų ministras.

Jis teigė, kad skolinimasis iš Tarptautinio valiutos fondo (TVF) neleistų atsisakyti planuojamo biudžeto išlaidų karpymo.

„Kas taip mano, labai klysta. Valstybės finansinis stabilumas – esminis visų paramą teikiančių tarptautinių institucijų reikalavimas. Todėl jei ir kreiptumės į TVF, vis tiek tektų mažinti biudžeto išlaidas – ir gal net labiau, nei ketiname“, – sakė A.Šemeta.

Jis patvirtino, kad šiuo metu biudžeto išlaidos bus sumažintos 3 mlrd. litų, o jei padėtis nesikeis, birželį jas teks mažinti dar 2 mlrd. litų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius