Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 27

Senajam baltų tikėjimui siekia valstybės pripažinimo

Grupė įvairioms partijoms atstovaujančių parlamentarų siūlo Seimui valstybės pripažįstama netradicine religine organizacija paskelbti religinę bendriją „Romuva“, kurios nariai išpažįsta senąjį baltų tikėjimą.
Valerijus Simulikas
Valerijus Simulikas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, argumentuojama, kad „Romuva" jau yra didžiausia Lietuvoje netradicinė religinė bendruomenė, vienijanti virš 5 tūkst. tikinčiųjų, o jos veikla glaudžiai susipynusi su senųjų tradicijų pažinimu, Lietuvos žmonių kultūriniu gyvenimu.

Ar valstybei pripažinti religinę bendriją, Seimas sprendžia gavęs Teisingumo ministerijos išvadą. „Išvadoje, kurią gavo mūsų komitetas, patvirtinama, kad „Romuva" atitinka įstatymų reikalavimus. Todėl Seimui siūlome apsispręsti", – sakė Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Valerijus Simulikas.

Gavusi valstybės pripažinimą bendrija galėtų sudaryti santuokas, įgytų teisę mokyti tikybos ir religinių apeigų valstybės ir savivaldybių mokyklose tikinčiųjų mokinių ar jų tėvų prašymu. Be to, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija suteikia Lietuvos tradicinėms ir valstybės pripažintoms religinėms bendruomenėms laiką transliuoti religines apeigas dvišaliuose susitarimuose numatytomis sąlygomis. Valstybės pripažintoms religinėms bendrijoms taikoma žemės mokesčio lengvata.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius