Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 25

Senamiesčio kiemelyje – bardų desantas

Ketvirtadienį, 19 val., iš atostogų grįžusius miestiečius dainuojamosios poezijos festivalis „Senamiesčio žiogas“ kviečia į priešpaskutinį šių metų koncertą po atviru dangumi.
Grupė „Liūdni slibinai“
Vienas iš rytoj su klausytojais susitiksiančių bardų – kūrybingasis V.VLandsbergis. Koncerte taip pat pasirodys „Liūdni slibinai“ (nuotraukoje), „Akustinis fotelis“ bei kūrybinis Raimondos ir Kreivo duetas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ryšių istorijos muziejaus kiemelyje šį kartą savo kūryba dalinsis Vytautas V. Landsbergis, „Liūdni Slibinai“, Raimonda & Kreivas bei „Akustinis Fotelis“.

Organizatorių nuotr./Raimonda & Kreivas
Organizatorių nuotr./Raimonda & Kreivas

Nors kiekvieno bardo susitikimas su žiūrovais nėra tik muzikos atlikimas, V.V.Landsbergio pasirodymo scenoje niekaip nebūtų galima pavadinti tiesiog koncertu. Savo daugiasluoksniais – meditaciniais, filosofiniais ir taip pat ironiškais, šypseną keliančiais kūriniais, jis, rodos, įsiskverbia tiesiai į klausytojo sielą. Bardas koncertuose pasakoja istorijas ir savo sukurtas pasakas, domisi, ką vienu ar kitu klausimu mano žiūrovai, dalinasi savo kūryba, kuri yra tokia atvira, jog ją vienodai jausti sugeba ir vaikas, ir suaugęs.

Dar vieni koncerto svečiai – „Liūdni Slibinai“. Trijų jaunų aktorių suburtas kolektyvas mėgsta stebinti. Pasak jų pačių, „Liūdni Slibinai“ peržengia dainuojamosios poezijos stiliaus ribas, nukulniuodami iki radikalaus „pirim piririm“ žanro. Net ir laimėjus Sauliaus Mykolaičio vardo premiją, pristatydami save, žodį „grupė“ jie rašo su kabutėmis, kadangi nė vienas „grupės“ narys nepažįsta natų.

Organizatorių nuotr./Akustinis fotelis
Organizatorių nuotr./Akustinis fotelis

Į „Senamiesčio Žiogo“ sceną sugrįžta ir kauniečių jau pamėgtas Raimondos ir Kreivo duetas. Jonas Krivickas-Kreivas ir Raimonda Pečkytė kaip ir iki šiol groja tik savo kūrybos dainas.

Koncerto netikėtumas – žaismingas vokalinės dainuojamosios poezijos ansamblis „Akustinis fotelis“. Jo nariai teigia, jog jų muzika kartais yra nepakeliamai svajinga, ironiška, kartais šviesiai romantiška. Kokią programą atveža į Kauną „Akustinio fotelio“ nariai – Žilvinas Vingelis, Jūratė Zabitytė, Meda Mačytė, Eivinas Mineikis neatskleidžia.

Tradiciškai koncerto erdvėje bus galima apžiūrėti ir jaunų kūrėjų darbus. Renginyje bus pristatyta Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakulteto studentų Viktorijos Ruskonytės, Luko Šiupšinsko, Artūro Žilinsko, Gedimino Pašvensko, Lauros Šėrytės, Augusto Kluodos ir Donato Beniulio skulptūros darbų paroda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius