-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 12

Senamiesčio kiemelyje skambės garsių aktorių dainos

Kauno Senamiesčio kiemeliuose, vasaros metu skambanti gitaros muzika, jau ketvirtus metus asocijuojasi su dainuojamosios poezijos festivaliu „Senamiesčio Žiogas“. Patį vidurvasarį, liepos 15 dieną, 19 val., Ryšių istorijos muziejaus kiemelyje įvyks antrasis šio sezono „Senamiesčio žiogo“ koncertas, kuriame kauniečiai bei miesto svečiai galės pamatyti ir išgirsti Kostą Smoriginą.
Koncerte Kaune pasirodys aktoriai ir bardai K.Smoriginas ir G.Storpirštis.
Koncerte Kaune pasirodys aktoriai ir bardai K.Smoriginas ir G.Storpirštis. / Organizatorių nuotr.

K.Smoriginas – menininkas, pelnęs pripažinimą visose savo kūrybinės veiklos srityse, savo gerbėjus žavintis įspūdingais vaidmenimis teatre ir kine, sėkminga režisūra ir neatsiejama Lietuvos kultūros dalimi tapusiomis dainomis. Dar studijų laikais atlikėjas pradėjo kurti dainas pagal garsių Lietuvos poetų žodžius, o vėliau su kolegomis aktoriais Sauliumi Bareikiu ir Olegu Ditkovskiu subūrė „Aktorių trio“. Grupė sulaukė nepaprasto pasisekimo, o jų gerbėjų mintyse iki šiol skamba dainų „Aš mylėjau tave tau nežinant“ ar „Paukščiai“ melodijos.

Nuo 2000-ųjų K.Smoriginas ėmė rengti solinius koncertus ir išleido dvi savo kompaktines plokšteles – „Pilietis“ bei „Ponai ir ponios“. Nuolat užsiėmusio menininko koncertas – visada laukiama dovana jo gerbėjams. Kauniečius jis lepina dažnai – išvysti jį koncertuojantį šiame mieste galima bent kartą per metus, o neretai ir dažniau.

Neskirsto dainų į vaikiškas ir ne

Antrajame „Senamiesčio Žiogo“ koncerte dalyvaus ir dar vienas visada laukiamas aktorius bei bardas Gediminas Storpirštis. Nenuilstantis bardų kultūros puoselėtojas, ne tik pats kuria ir dainuoja, bet yra tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš“ meno vadovas, koncertų rengėjas, išleidęs ne tik savo solinius albumus, bet ir sudaręs kitų dainuojamosios poezijos kūrėjų rinkinius bei bardų dainų knygas.

Pats G.Storpirštis tikina, jog jam svarbu populiarinti šį žanrą, nes poezija, tai lyg meditacija, suteikianti galimybę įsiklausyti į save ir rasti atsakymus į rūpimus klausimus. Jam patinka šnekėtis su įvairių poetų tekstais ir savaip prakalbinti tokių klasikų kaip S.Gedos, J.Meko, J.Marcinkevičiaus, V. Šekspyro eiles. G.Storpirštis teigia, jog su visais klausytojais jis kalba kaip su lygiais, nepriklausomai nuo jų amžiaus, todėl skirstyti kūrinius į dainas suaugusiems ir vaikams nėra prasmės. Jei suaugęs žmogus dar sugeba įžvelgti pasaulio stebuklingumą, reiškia, jog jo širdyje dar gyvas vaikas. Ko gero būtent šis tikėjimas ir iš aktoriaus spinduliuojanti energija priverčia jo koncertuose suaugusius garsiai prisipažinti, kad ir jie kažkada bijojo varlės, o iš širdies visų žiūrovų dainuojama „Kregždė“ jau tapo ritualu, be kurio G.Storpirščio koncertas tiesiog neįsivaizduojamas.

Tarp grandų - jaunas ir perspektyvus J.Liaugaudas

Koncerto pradžią paskelbs jaunas ir labai perspektyvus atlikėjas Juozas Liaugaudas, pastaraisiais metais tapęs ne vieno dainuojamosios poezijos konkurso laureatu. Kadangi J.Liaugaudo repertuare – maestro Vytauto Kernagio dainos, klausytojai jau spėjo įžvelgti neįtikėtiną balso tembro ir dainavimo manieros panašumą. Tačiau atlikėjas nesiekia būti lyginamas ir ieško savo kelio taip pat pristatydamas autorines dainas.

Kaip ir kiekviename koncerte, jaukią kiemelio aplinką pagražins meno kūrinių paroda po atviru dangumi. Renginyje bus eksponuojami Justės Šuminaitės fotografijos ir Ramintos Šiugždaitės grafikos darbai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius