Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 13

Senamiesčio lėlės atvyksta į pajūrį

„Senamiesčio lėlės“ – lėlininkų bendrijos projektas nuo antradienio pradeda gastroles pajūryje su šviečiančių lėlių spektakliu „Vaiduokliukas“ ir žaismingų spalvotų lėlyčių spektakliu „Geriausias šuo Ferdis“.
„Senamiesčio lėlės“ atkeliauja į pajūrį ir atveža šviečiantį spektaklį „Vaiduokliukas“.
„Senamiesčio lėlės“ atkeliauja į pajūrį ir atveža šviečiantį spektaklį „Vaiduokliukas“.

„Vaiduokliukas“ – tai nuotaikingas ir originalus spektaklis, pastatytas pagal M.Aranegos knygą „Norėčiau būti... vaiduokliu“. Jis skirtas smalsiems berniukams ir mergaitėms, kuriems rūpi išsiaiškinti, kas patamsyje girgždina duris arba švilpauja kamine. Vaikai kartu su aktoriais nukeliaus į nuostabų fantazijų pasaulį ir susipažins su nepaprastais jo gyventojais – vaiduokliais. Atidengus paslapties šydą, visi sužinos, kur gyvena, ką mėgsta ir kaip rengiasi šios šiuolaikiškos būtybės.

Spektaklis „Geriausias šuo Ferdis“ pradžiugins ne tik mažą, bet ir didelį. Mat vienintelis ištikimojo takso Ferdžio troškimas – tiesiog būti geru kiemsargiu. Kaip jam seksis, pamatys visi, atvykę į spektaklį. Jo kūrėjai pažada, bus linksma.

Vilniečių „Senamiesčio lėlės“ – tai projektas, kuris skleidžia jaunų ir vyresnės kartos menininkų požiūrį į meną ir gyvenimą. Bendrijos lėlininkai ir kaukių meistrai kuria įvairių technologijų lėles: marionetes, klasikines ir modernias, pirštines, šešėlines. Kiekvienas jų kūrinys – tai paieška ir eksperimentas. Kiekvienam naujam darbui stengiamasi sugalvoti ypatingą naują formą ir netikėtas, naujas lėles.

Šią vasarą „Senamiesčio lėlės“ atsikrausto į pajūrį: Nidą, Palangą, Juodkrantę, Šventąją. Pirmieji spektakliai bus rodomi Nidoje ir Palangoje: liepos 14 d., 19 val., „Vaiduokliukas“ Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre „Agila“ ir liepos 15 d. Palangoje, poilsio namuose „Palangos žuvėdra“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius