Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 22

Senamiesčio vartų šventėje – meno, sporto ir kūrybos sintezė

Šį sekmadienį, liepos 24 d., nuo 11 val. prie Klaipėdos Arkos paminklo šurmuliuos Senamiesčio vartų šventė, kuri apjungs meną, kūrybą, sportą ir istoriją.
Prie Klaipėdos Arkos paminklo šurmuliuos Senamiesčio vartų šventė.
Prie Klaipėdos Arkos paminklo šurmuliuos Senamiesčio vartų šventė. / Senamiesčio vartų šventės nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

Šis renginys turės keturias oazes, kurios simbolizuoja Klaipėdos senamiesčio pagrindines vertybes ir siekius – tai istorinis pamatas, meniška atmosfera ir kūryba bei saugumas.

Šventės metu lankytojai galės susipažinti su unikalia Šiaulių dviračių muziejaus eksponatų kolekcija bei jų istorijomis ir legendomis. Jų lauks ir Seniausiu dviračio pirmtaku laikomas „seleriferis“ – „bėgiojanti mašina“,  ant kurio 1792 m. pasispirdamas kojomis po Paryžių važinėjo grafas de Sivrakas, ir „Bars-Velo-Tour“, kurio Autorius S. Baronas, velomaratonų Vilnius-Elektrėnai-Vilnius (1984-1990) prizininkas, ir kiti įdomūs eksponatai.

Tą pačią dieną Klaipėdos policijos pareigūnai surengs nemokamą miestiečių dviračių žymėjimo ir registravimo akciją. Norint užregistruoti savo dviratį reikia atvažiuoti tiek su dviračio, tiek su asmens dokumentais. Vagystės atveju tokią transporto priemonę surasti yra lengviau, be to – ir nustatyti tikrąjį jo savininką.

Nuo 11 val. bus galimybė pasigėrėti Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro trupės klasikinio baleto trenažu, o nuo 12 val. – stebėti spektaklio „Meilės uostas“ repeticiją, kurio premjera numatoma liepos 31 d., Klaipėdos laikrodžių muziejaus kiemelyje.

Mažuosius šventės svečius pasitiks Lėlių teatro dirbtuvėlės. Jose kiekvienas savo rankomis galės sukurti naują Klaipėdos senamiesčio gyventoją – lėlytę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius