-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 08 28

Senamiestyje – „Dailininko diena“ ir skaitytų knygų šventė (nuotraukos)

„Svarbiausia, kad baigtųsi smarkus lietus“, – su tokiomis nuotaikomis šeštadienio laukė Kauno senamiestyje naują šventę iš renginių ciklo „Vasara senamiestyje“ organizuojantys menininkai. Vilniaus gatvėje jie rengia „Dailininko dieną“ . Šurmulio netrūks ir M.Valančiaus gatvėje, kur vyks skaitytų knygų šventė.
Šventėje
Šventėje / Aliaus Koroliovo nuotr.
Temos: 1 Senamiestis

Pagrindinėje Senamiesčio gatvėje – Vilniaus gatvėje – šeštadienį nuo vidurdienio iki vėlumos planuojama šventė „Dailininko diena“. Ją organizuojantys menininkai žada tapyti, lieti akvareles, piešti. Norintys galės įsigyti žaismingą šaržą, ieškantys dovanų – nusipirkti patikusį paveikslą ar užsisakyti jį ateičiai.

Renginyje žada dalyvauti daugiau nei 20 Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus narių, tautodailininkų, studentų.

Kadangi sinoptikai gero oro nežadėjo iš anksto, o šeštadienį ryte jau buvo matyti, kad jų prognozės išsipildė, menininkai greičiausiai kurs ne lauke, bet Vilniaus gatvėje esančiose kavinėse, restoranuose, galerijose ir parduotuvėse. Verslininkai geranoriškai sutiko įleisti renginio dalyvius į vidų.

Šventės lankytojų laukia ir architektai – Vilniaus gatvėje esančioje Kauno architektų namų galerijoje vyks vienos dienos paroda, atskleisianti skirtingų menininkų užfiksuotus Senamiesčio fragmentus. Parodos lankytojai rinks labiausiai patikusį kūrinį, kurio autorius bus apdovanotas.

 M.Valančiaus gatvėje – skaitytų knygų šventė

Šeštadienį Kauno senamiestyje vyks dar viena šventė. Pasidalinti skaitytomis knygomis kviečia nauja parduotuvė – skaitytų knygų knygynas „Žmonių knygos“.

Nuo vidurdienio vyksiančioje šventėje bus kuriama pasaka, teatriukas „Vitaminas T“ ir Teta Kū-Kū, įkūnijama aktorės ir režisierės Hanos Šumilaitės parodys vaikams ir paaugliams skirtą programą „Kolumbo gimtadienis“, sukurtą pagal Juozo Erlicko tekstus. 13-14 val. atėjusiems bus pristatytos dvi fotografijų parodos „Kaunas mano akimis“ ir „Kauno pasaka“. Atidarymo nuotaiką kurs gyvai grosiantis klarnetistas Žilvinas Brazauskas.

Šventinėje programoje dar numatytas ir gyvos pasakos įrašas, poezijos skaitymai, performansas, taip pat piešimo akcija, bus galima pažaisti stalo žaidimų, išmokti lankstyti origami, paskanauti karštos arbatos, kavos ir karšto šokolado.

Organizatoriai žada apdovanoti labiausiai šventės dalyviams patikusių nuotraukų autorius. Susiruošusių į šventę prašoma namuose paieškoti ir atsinešti savo jau skaitytas knygas, kurias bus galima išsimainyti į naujas.

Šventė M.Valančiaus gatvėje, kur ir atsidaro knygynas „Žmonių knygos“, tęsis iki 16 val. ar tol, kol bus norinčių joje dalyvauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius