Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 25

Šengeno išorės sienų apsaugai pasieniečiai įsigijo dar 4 keturračius motociklus (nuotraukos)

Lietuvos pasieniečiai Europos Sąjungos (ES) ir Šengeno išorės sienų apsaugai įsigijo dar keturis keturračius motociklus „Arctic Cat Prowler“.
Pasieniečių keturračiai motociklai
Pasieniečių keturračiai motociklai / VSAT nuotr.

JAV pagamintus motociklus Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) pirko atvirojo tarptautinio konkurso būdu iš UAB „Bivakas“.

Keturi keturračiai iš viso kainavo beveik 184 tūkst. Lt, o juos gabenti pritaikytos 4 priekabos – dar 15 tūkst. Lt. Lėšos šiems pirkiniams buvo skirtos iš Europos Sąjungos Išorės sienų fondo.

Naujieji motociklai skirti operatyviam reagavimui į incidentus pasienyje ir patruliavimui. Po vieną „Arctic Cat Prowler“ gaus sieną su Rusija sauganti Pagėgių rinktinė bei Vilniaus ir Varėnos rinktinės, saugančios sieną su Baltarusija. Dar vienas keturratis skiriamas Lazdijų rinktinei, kuri saugo sienos su Rusija ir Baltarusija ruožus.

Pasieniečiai juos naudos patruliavimui sunkiai pravažiuojamose vietovėse ir tuose pasienio ruožuose, kuriuos sudėtinga tikrinti visureigiais, kur problematiška patruliuoti pėstiems pasieniečiams.

641 kub. cm variklio tūrio dviviečiai motociklai su visiškai nepriklausoma pakaba ir reguliuojamo kietumo amortizatoriais turi ir 272 kg keliamosios galios galinę bagažinę. Į ją pasieniečiai dės savo ekipuotę.

Didelio pravažumo keturračiai lengvai įveikia kalnuotas vietoves. Jie aprūpinti gervėmis, apsaugomis nuo vėjo, turi priekabas transportavimui, todėl bus galima lengvai keisti jų bazavimo vietas reaguojant į situaciją pasienyje. Gavus informacijos apie galimą pažeidimą šiais keturračiais VSAT pareigūnai galės žymiai greičiau pasiekti sienos prieigas.

Be šių 4 „Arctic Cat Prowler“, VSAT pareigūnai iš viso sienos apsaugai šiuo metu naudoja 48 keturračius motociklus.

Iš viso Lietuvos pasieniečiai pagal 2007 – 2013 m. Išorės sienų fondo programą įvairioms priemonėms gaus 54 mln. eurų.

Išorės sienų fondo tikslas – padėti veiksmingai organizuoti išorės sienų patikrinimus ir priežiūrą, veiksmingai valdyti žmonių srautus prie išorės sienų, užtikrinti, kad ES pasieniečiai vienodai taikytų sienų kirtimą reglamentuojančias teisės nuostatas, gerinti valstybių narių konsulinių įstaigų trečiosiose šalyse veiklą, skirtą trečiųjų šalių piliečių srautams valdyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius