-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 08

„Sengirės fondas“ pasitinka pirmąjį gimtadienį – dovanų gauti ir pirkti sklypai, išaugusi parama

Praėjusiais metais įsteigtas „Sengirės fondas“ švenčia pirmąjį gimtadienį. Metinėje veiklos ataskaitoje senuosius Lietuvos miškus saugojantis fondas praneša apie dovanų gautus ir įsigytus sklypus, išaugusią paramą, kampanijų sėkmę ir tikslus kitiems metams, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Sengirė
Sengirė / Dariaus Babelio nuotr.

2020-aisiais „Sengirės fondas“ „ūgtelėjo“ 7-iais hektarais. Didžiausias sklypas – 3 hektarų Balbieriškyje – buvo įsigytas, o du sklypai – gauti dovanų: 2,7 hektaro sklypą Anykščių rajone padovanojo akių gydytoja Janina Breivienė, o 1,58 hektaro Kauno rajone – profesorius Vytautas Smailys.

Fondo pradinius 60 tūkst. eurus, skirtus nuo „Sengirės“ filmo pajamų papildė 41,175 tūkst. eurų fizinių asmenų parama, 27,525 tūkst. eurų – juridinių, viso: 129 tūkst. eurų.

Daug žmonių parėmė fondą skirdami 1,2 proc. GPM mokesčio, taip pat nuolat auga nuolatinių rėmėjų skaičius. Išsiplėtė ir komanda: mokslininkų ir visuomenininkų būrį papildė 25 komunikacijos specialistai, unikalaus turinio ir vizualiųjų sprendimų autoriai.

Dariaus Babelio nuotr./Sengirė
Dariaus Babelio nuotr./Sengirė

„Pirmieji fondo metai buvo tvirtų pamatų rengimas, leisiantis ateityje žengti dar tvirčiau, – sakė fondo idėjos pagrindinis iniciatorius ir režisierius Mindaugas Survila. – Komandos būrimas, bičiulių paieška, miškų tyrimai, lėšų rinkimas, visuomenės švietimas – visai tai be galo svarbu norint pasiekti geriausių rezultatų, tad tam ir skyrėme didžiausią dėmesį. Be to, dovanų gavome du sklypus, o surinktos lėšos paskatino plėsti fondo veiklą, esame be galo dėkingi už tai.“

„Menininkai, saugantys miškus“ (angl. „Artists Saving Forests“) idėja, siūlanti virtualioje platformoje pirkti menininkų aukojamus darbus ir taip paremti fondo veiklą šventiniu laikotarpiu spėjo surinkti virš 4000 eurų iš 400 parduotų darbų.

Taip pat šiuo metu penkis didžiausius šalies miestus puošia „JCDecaux“ remiamos „Išsaugok senuosius miškus“ neatlygintinos kampanijos lauko reklamos stendai, kviečiantys atkreipti dėmesį į sengires ir jų gyventojus.

Vytauto Knyvos nuotr./Sengirė
Vytauto Knyvos nuotr./Sengirė

„Sėkmingai fondo veiklai ypatingai svarbu kūrybiškai paskleisti pagrindinę žinutę, – teigė M.Survila. – Smagu, kad dažniausiai partneriai patys kreipiasi į mus su savo iniciatyvomis norėdami prisidėti prie sengirių išsaugojimo. Tai tik dar kartą įrodo, kad žmonės yra neabejingi seniesiems Lietuvos miškams“.

2021-aisiais „Sengirės fondas“ už 129 tūkst. eurų surinktą paramą planuoja įsigyti ir apsaugoti net iki 30 hektarų miško sklypų, kuriuose auga 10 tūkst. brandžių medžių ar 4 tūkst. brandžių ąžuolų. Fondo komanda taip pat toliau tirs įsigytus miškus, skirs dėmesį partnerysčių puoselėjimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius