Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 05 15

Seni gaubtai banko darbuotojos rankose virsta išskirtinio interjero vertais šviestuvais

Per karantiną uteniškė Justė Suveizdienė sako pagaliau radusi laiko įgyvendinti seną svajonę – jos rankose seni šviestuvų gaubtai atgimsta antram gyvenimui ir gali papuošti net įmantriausio interjero namus. Šiam pomėgiui banke dirbanti Justė skiria visą laisvą laiką vakarais ir savaitgaliais. Ir mokosi – štai išvažiuoja į kursus Anglijoje, kur semsis patirties siūti dar įmantresnius gaubtus.
Justė Suveizdienė
„Daiktų studija“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Su Juste susitinkame Utenos kūrybinių industrijų centre „Taurapilis“, kur kūrėja reziduoja ir atidarė savo „Daiktų studiją“. Kaip pristato, tai unikalūs, stilingi, rankų darbo šviestuvų gaubtai. Čia jau yra ir pagamintų naujai, ir restauruotų.

„Utenoje, palyginti su Vilniumi ar Klaipėda, gal paprasčiau – mažesnis miestas, pačiam klientui lengviau ateiti, nes mažesni atstumai, greičiau sklinda apie patį verslą kalbos, visi vieni kitus pažįsta“, – šypsosi dar su naująja veikla tik įsibėgėjanti Justė.

Dėl karantino pradėjo veiklą

Moteris sako jau daug metų dirbanti banke, o šviestuvų gaubtai yra jos hobis.

„Karantinas padarė savo ir man asmeniškai padėjo tuo, kad galėjau įsigilinti būtent į šitą veiklą, turėjau tam laiko. Galėjau jo daugiau skirti gaubtams, mokymams, o tada ir įsikurti čia.

Tai senas noras, idėją labai seniai nešiojausi, o būtent karantino metu ir turėjau laiko tam įgyvendinti“, – šypsosi Justė.

Antikvarinius šviestuvus Justė sako pradėjusi pirkti, kaupti jau prieš kokius 5–6 metus: „Vis apie tai galvojau. Nors vyras ir sakydavau, kad visko čia jau per daug. Bet raminau, kad ateis laikas ir bus viskas padaryta. Tas laikas ir atėjo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius