-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 08

Senus indus galima atiduoti organizacijai „Caritas“

Spalio 8–21 dienomis vyksta akcija, kurios metu didžiųjų Lietuvos miestų gyventojai nebenaudojamus indus galės atiduoti organizacijai „Caritas“. Akcijos metu į parduotuves „Žana“ atnešęs senų indų žmogus naujų įsigis su 50 proc. nuolaida. Būtina sąlyga – indai turėtų būti švarūs ir tinkami naudoti, teigiama pranešime spaudai.
Seni indai sunešti akcijos metu.
Seni indai, sunešti akcijos metu. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Caritas

Indų parduotuvių tinklas „Žana“ su Lietuvos „Caritas“ panašią akciją jau rengė balandžio mėnesį. Anot Laimos Petraitytės, Lietuvos „Caritas“ atstovės ryšiams su visuomene, akcijos rezultatai pranoko lūkesčius.

„Per akciją, trukusią visą savaitę, surinkome apie 50 dėžių pusnaujų indų, kurie vėliau buvo išdalyti „Caritas“ įstaigoms bei skurdžiai gyvenantiems žmonėms. Akcijai išsiplėtus po didžiuosius Lietuvos miestus, tikimės indų surinkti kur kas daugiau“, – galimybe paremti „Caritas“ įstaigas ir pavienius žmones džiaugėsi L.Petraitytė.

„Su organizacija „Caritas“ ruošta akcija taip ir liktų nepastebėta, jeigu žmonės būtų abejingi šalia esantiems. Mūsų tikslas buvo paskatinti žmones pasidalyti su kitais, nes vieniems turimas perteklius ar pabodę seni daiktai tik užima vietos, o kitiems, ypač socialinės atskirties paveiktiems, tai yra neįperkami, bet būtini buities reikmenys. Galiausiai tiek vieni, tiek kiti galėjo atnaujinti savo šventinį stalą“, – kalbėjo indų parduotuvių tinklo „Žana“ atstovė Reda Basakirskaitė.

Seni indai keičiami į tos pačios rūšies naujuosius: lėkštės į lėkštes, stiklinės į stiklines, keptuvė į keptuvę ir t. t. Išaugo ir akcijos mastas: senus indus atiduoti galės ne tik kauniečiai, bet ir Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio bei Šiaulių miestų gyventojai.

„Caritas“ įstaigoms indų nuolat trūksta. Itin didelis stygius jaučiamas vaikų dienos centruose ir labdaros valgyklose. Anot L.Petraitytės, vaikų dienos centruose, sriubos valgyklose, senelių globos namuose indai dažniau dūžta, o valgyti iš metalinio ar apdaužyto dubens niekas nenori, todėl parama būtų itin vertinama.

Akcija vyks spalio 8–21 dienomis šiose indų parduotuvėse „Žana“:

Vilniuje – PC „Akropolis“, Ozo g. 25; PC „VCUP“, Konstitucijos pr. 16 bei parduotuvėje „Arkietė“, Perkūnkiemio g. 4;
Kaune – Savanorių pr. 315;
Klaipėdoje – PC „Akropolis“, Taikos pr. 61; S. Daukanto g. 13;
Šiauliuose – PC „Akropolis“, Aido g. 8; PC „IKI“, Gardino g. 2;
Panevėžyje – Savanorių a. 12; PC „Babilonas 2“, Klaipėdos g. 143A.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius