-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 17

Serga ir vienas iš viruso židiniu tapusio „Adform kiemelio“ savininkų: liga besimptomė, nemano, kad galėjo ką užkrėsti

Nuo rugpjūčio 10 d. patvirtinti 34 COVID-19 atvejai, siejami su protrūkiu Kauno bare „Adform kiemelis“. Nustatyta per 100 didelės rizikos sąlytį turėjusių asmenų, dar 1000 žmonių turėjo mažos rizikos sąlytį. Šis židinys epidemiologams šiuo metu kelia didžiausią susirūpinimą. Teigiamo testo sulaukė ir vienas iš „Adform kiemelio“ savininkų, 15min patikinęs, kad tiek jis, tiek visi sergantys darbuotojai susidūrė su lengva ligos forma.
Adform kiemelis
Adform kiemelis / Agentūras Kaunas nuotr.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistų šiuo metu turimais duomenimis, šioje atviroje erdvėje užsikrėtė 16 lankytojų bei 15 darbuotojų – barmenų, padavėjų, taip pat dar 3 apsaugos darbuotojai. Nustatyta per 100 didelės rizikos sąlytį turėjusių asmenų, dar daugiau nei tūkstančio žmonių sąlytis vertinamas kaip mažos rizikos. Šis židinys, epidemiologų vertinimu, šiuo metu kelia didžiausią susirūpinimą. Jau savaitę kone kasdien paskelbiama apie naujus patvirtinus COVID-19 atvejus, siejamus su „Adform kiemeliu“.

Tai, kad sulaukė teigiamo koronaviruso testo rezultato, 15min pripažino ir vienas iš UAB „Agentūra Kaunas“, valdančios barą „Adform kiemelis“, savininkų Giedrius Ambrazevičius. Žinią apie ligą jis suskubo pranešti visiems pažįstamiems, su kuriais galimai turėjo kontaktą nuo rugpjūčio 3 dienos.

„Pirmadienį (rugpjūčio 10 dieną – aut. past.) padarė tyrimą, ketvirtadienį (rugpjūčio 13 dieną – aut. past.) gavau atsakymą. Nejaučiu jokių ligos simptomų“, – 15min pirmadienio popietę teigė G.Ambrazevičius.

Jo partnerio, „Adform kiemelio“ bendrasavininko, COVID-19 testas buvo neigiamas. Paklaustas, ar atsekė pats grandinę, nuo ko galėjo užsikrėsti, pašnekovas patikino, kad iš visų sergančių darbuotojų kontaktą turėjo tik su vienu apsaugininku, tad, tikėtina, nuo jo ir užsikrėtė. G.Ambrazevičius nesilankė „Adform kiemelyje“ ten vykusių renginių metu – nei per „Kitokius pasikalbėjimus“ su Egidijumi Dragūnu, nei grupės „8 kambarys“ koncerto metu.

„Apsaugos darbuotojai – ne mūsų darbuotojai, mes samdome vieną privačią įmonę, kuri teikia apsaugos paslaugas. Ji skyrė tris savo darbuotojus, tai jie visi serga. Atsitiko, kaip atsitiko. Iš mūsų pusės, kas priklauso, visų nurodymų laikėmės, o realiai situacija tokia, kad niekas nėra nuo to apsaugotas šiai minutei. Priimame tai kaip neišvengiamą ir tvarkomės su tuo“, – paaiškino G.Ambrazevičius.

Paklaustas, ar praėjus daugiau nei savaitei jau aiškėja, kaip virusas atkeliavo į „Adform kiemelį“, jis patikino, negalintis atsakyti.

„Nėra aišku. Nėra nustatyta, iš kur. Tikėtina, kad per kažkurį darbuotoją. Taip galvojam, nes kai dėlioji srautus, tai aš mačiausi tik su vienu darbuotoju, kuris serga – apsaugininku. Jis dirba ir kituose naktiniuose klubuose Kaune. Daugiau su niekuo neturėjau kontakto“, – teigė G.Ambrazevičius.

Paklaustas, kiek pats galėjo užkrėsti pažįstamų asmenų ir ar teko kam izoliuotis, pašnekovas patikino nelabai su kuo bendravęs.

„Informavau žmones, su kuriais realiai susitikęs buvau, bet taip, per atstumą, kad laiką leisčiau su kuo, taip nebuvo. Žmonės rašė, teiravosi, kokius simptomus jaučiu. Jiems įdomu. Visuomeninis toks fonas, kad baisi čia liga, bet realiai iš visų man žinomų atvejų, užsikrėtusiųjų, tarp kurių – ir aš, nenustatyta jokių simptomų arba simptomai – temperatūra bei kosulys – tęsėsi vos vieną dieną. Lengva forma serga visi „Adform kiemelio“ darbuotojai, kas jautė simptomus, nebejaučia šiai dienai. Mano šeimos nariai pasidarė testą – neigiami atsakymai“, – teigė G.Ambrazevičius.

Paklaustas, ar pažįsta nors vieną renginių „Adform kiemelyje“ lankytoją, kuriam buvo nustatytas COVID-19, jis atsakė neigiamai.

„Be abejo, tai atsilieps finansiškai, nes dvi savaites nevykdome veiklos, stipriai atsilieps. Renginiai perkelti, bet, kaip minėjau, priimame tai kaip neišvengiamą dalyką, darome, kas priklauso“, – paklaustas, kaip „Adform kiemeliui“ tapus COVID-19 židiniu, visa tai atsiliepė finansiškai, atsakė G.Ambrazevičius.

NVSC anksčiau perspėjo visuomenę, kad kai kurie „Adform kiemelio“ darbuotojai taip pat dirba ir kituose Kauno baruose. Vienas jų – „Piano Piano“ kavinė, veikianti Senamiestyje. G.Ambrazevičiaus žiniomis, ši maitinimo vieta taip pat kuriam laikui buvo užsidariusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius