-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 11

Sergančių COVID-19 ir vėl daugiausia Klaipėdoje

Klaipėda ir vėl pirmauja tarp savivaldybių pagal užsikrėtimų COVID-19 mastą. Šiuo metu skaičiuojama, kad per pastarąsias dvi savaites 100 tūkst. gyventojų teko 1827 naujų atvejų. Kai likusioje Lietuvos dalyje – 1182. Tačiau ligoninių duomenys rodo, kad vietų vadinamuosiuose kovidiniuose skyriuose dar yra.
Vakcinacijos centras Klaipėdoje, Paryžiaus Komunos gatvėje.
Vakcinacijos centras Klaipėdoje, Paryžiaus Komunos gatvėje. / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

2060 – tiek klaipėdiečių oficialiai nustatytas koronavirusas. Susirgimų kreivė ėmė augti nuo švenčių, o prieš kelias dienas uostamiestyje fiksuota po 300 naujų atvejų.

Kaip antradienį surengtame Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje teigė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė, smarkiai išaugo ir testavimo apimtys. Dar prieš porą savaičių per parą buvo testuojama apie 300 klaipėdiečių, o dabar į mobilų punktą atvyksta ir po 800 žmonių.

Po atostogas į klases negrįžo 22 užsikrėtę mokiniai ir pedagogai.
„Matome, kad testavimo apimtys vis labiau auga. Be to, vis daugiau tėvų sutinka, kad jų vaikai būtų testuojami mokykloje“, – kalbėjo A.Dirgėlienė.

Šiuo metu apie 60 proc. klaipėdiečių yra pasiskiepiję, per 21 proc. gyventojų yra gavę ir tris vakcinos dozes. 5–11 metų vaikų grupėje yra paskiepyti 2,2 proc.

Dauguma susirgusių ir toliau nurodo užsikrėtę šeimose, darbovietėse. Kiek daugiau nei 1 proc. įtaria užsikrėtęs renginiuose. Dar tiek pat – ligoninėje arba parduotuvėje.

Šiuo metu Klaipėdos universitetinėje ligoninėje gydomi 57 pacientai, Jūrininkų ligoninėje – 6, Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje – 47, Vaikų ligoninėje – 2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius