Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 25

Sergantiems vaikams – kruopelė džiaugsmo

Ketvirtadienį, pasaulinę „Baltosios ramunės“ dieną, Klaipėdos tuberkuliozinės ligoninės Vaikų skyriaus ligoniukai paminėjo smagiu renginiu.
Tuberkulioze sergantys vaikai gavo gausybę dovanėlių – kad mintys apie ligą lankytų rečiau, o patys svečiams surengė koncertą.
Tuberkulioze sergantys vaikai gavo gausybę dovanėlių – kad mintys apie ligą lankytų rečiau, o patys svečiams surengė koncertą. / Irmos Ozturhan/15min.lt nuotr.

Šventę organizavo labdaros ir paramos fondas „Saulės smiltys“, veikiantis keturiuose Lietuvos miestuose ir padedantis vaikams, sergantiems turberkulioze. Ligoninėje besigydantis 21 vaikas, kurių amžius nuo 2 iki 16 metų, praleido nuotaikingą popietę su dainomis ir viktorina, jiems fondo savanoriai įteikė dovanėlių – knygyno „Alma Littera“ edukacinių knygelių, vyko pokalbiai apie turberkuliozę ir gyvenimą su šia liga, mažieji vaišinosi tortu.

Tokie renginiai, pasak „Saulės smiltys“ Klaipėdos skyriaus atstovo Edgaro Isakovo, vyksta kas mėnesį: vaikai sulaukia smagių siurprizų ir dovanų. „Vaikai čia praleidžia nuo mėnesio iki dviejų, tad laikas jiems labai prailgsta. Su jais užsiima auklėtojos, tačiau jų trūksta. Stengiamės, kad jų laisvalaikis būtų turiningesnis“, – sakė E.Isakovas.

Anot jo, fondui daugiausiai aukoja ne uostamiesčio, o kitų miestų įmonės. Per metus, pasak fondo atstovo, jis ne kartą kreipėsi į didžiąsias Klaipėdos bendroves, tačiau jos atsisakė paremti. Fondo atstovo teigimu, nemažai paramos sulaukė ir savo iniciatyva prie projekto prisidėjo viena verslininkė, kuri pasirūpino interneto ryšio tiekimu dvejiems metams, o šventės metu padovanojo naują televizorių ir DVD grotuvą.

Tuberkuliozė – labiausiai paplitusi infekcinė liga, nuo kurios kasmet miršta du milijonai žmonių, užregistruojama 9 mln. naujų ligos atvejų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius