Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 02

Šešių vaikų mama: suvokiau, kur yra mūsų nelaimingos visuomenės pradžia

Asociacijos „Augame meilėje“ vadovė Sonata Stankevičienė, šiuo metu auginanti šešis vaikus, iš kurių penki – biologiniai, o vienas – iš kūdikių namų, įsivaikinti nutarė po savanoriavimo kūdikių namuose.
Vaikai
Vaikai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Aš suvokiau, kur yra mūsų nelaimingos, nykstančios visuomenės pradžia. Galbūt ji ir slypi tuose kūdikių nameliuose, kur jiems trūksta meilės, dėmesio ir šeimos. Pradėkime ne vien apie politiką, ekonomiką kalbėti – čia yra mūsų šaknys, mūsų ištekliai, mūsų genofondas“, – „Žinių radijo“ laidoje „Dienos klausimas“ sakė S.Stankevičienė.

Pasak daugiavaikės mamos, nors šeima yra labai užsiėmusi – ne tik augina šešis vaikus, bet ir turi verslą – vis tiek jie stengiasi savanoriauti kūdikių namuose.

Organizatorių nuotr./Paramos vaikams centras rengia atvirų durų dienas
Organizatorių nuotr./Paramos vaikams centras rengia atvirų durų dienas

„Toje aplinkoje, kūdikių namuose, trūksta rankų, tos pačios socializacijos. Tos mintys, kad nors vienam vaikeliui reikia suteikti gerovę, kilo po savanoriavimo ir pamatymo, kad ten yra labai daug nelaimingų vaikų. (...) Kad tuose nameliuose užaugtų pilnavertė asmenybė, mano, kaip pedagogės, nuomone, šansų nėra“, – sakė S.Stankevičienė.

Kad tuose nameliuose užaugtų pilnavertė asmenybė, mano, kaip pedagogės, nuomone, šansų nėra.

Jos teigimu, vaikas globos namuose gali būti pavalgydintas, aprengtas, išvestas į lauką, bet to neužtenka.

„Kur jo savivertė, kur pagarba tam kūdikėliui, tam vaikui? Ten dirbanti moteriškė atidirba savo darbą ir eina namo. Problema yra ta, kad nėra šeimos, nėra šilumos. Kaip gėlė gali užaugti be saulės, kaip vaikas gali užaugti be meilės?“ – klausė S.Stankevičienė.

Anot jos, įvaikintas vaikelis pirmiausia praturtino jų šeimą, nes taip vaikai buvo mokomi nebūti egoistais augdami, kaip ji sako, egoistinėje visuomenėje.

„Šiandien šis (įvaikintas – red.) vaikelis išmokė ir mūsų vaikus nebūti tokiais egoistais. Jie matė daug skausmo – savo vaikus vedžiau į kūdikių namus, kad jie matytų, kaip vaikeliai akimis ieško žmogaus – gal tu būsi mano mama, gal tu būsi mano tėtė, o gal tu brolis mano būsi? Šitas vaikelis pirmiausia praturtino mūsų šeimą“, – prisipažino S.Stankevičienė.

Moteris apgailestauja, kad valstybė išmokas (apie 500 litų per mėnesį) moka tik šeimoms, globojančioms vaikus – įsivaikinus išmokų nebetenkama.

Šiuo metu apie 4000 vaikų gyvena vaikų namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius