-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 20

Šeškinė laižosi žaizdas (nuotraukos)

Penktadienį turėtų būti pradėti valyti Šeškinėje savaitės pradžioje griuvusio prekybos centro griuvėsiai.
Šeškinės prekybos centras
Šeškinės prekybos centras / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pagal išankstines įvykio išvadas, kolonos konstrukcijos, laikiusios terasą, neatlaikė svorio. Aiškinamasi, ar dėl to kaltos nekokybiškos medžiagos, ar griūtį sukėlė kitos priežastys.

Kaip svarbiausią laukiantį darbą specialistai įvardija pavojingai po incidento pakibusios arkos griovimą ir galimą panašių nelaimių prevenciją.

„Galvojame, kaip užkirsti kelią panašių konstrukcijų griūčiai. Vienas iš būdų – nuardyti laiptus, vedančius į aplink esančias terasas ir neleisti statinių eksploatuoti“, – „15min“ sakė savivaldybės Energetikos ir statinių skyriaus vedėjas Kęstutis Karosas.

Nugriuvus pastato daliai, nebedirba ten veikęs knygynas, jaunimo centras „Babilonas“, Šeškinės socialinės paramos centras, kitos centre veikusios įstaigos dirba įprastai.

Pastato griūties vieta aptverta laikina tvora ir netrukus prasidės teritorijos valymo darbai. Taip pat ketinama užsakyti ir aplinkinių pastatų ekspertizes, pastato bendrasavininkiams išsiųsti apie tai informuojantys laiškai.

Naktį į pirmadienį su trenksmu griuvo viršutinė iš plytų sumūryta Šeškinės prekybos komplekso pastato dalis. Plytos subyrėjo ant perdangos, kuria žmonės patenka į antrame aukšte esančias įstaigas. Perdanga neatlaikė plytų krušos, lūžo ir griuvo ant žemės.

Perspėjimų negirdėjo

Po incidento pirmadienį tik per laimingą atsitiktinumą išvengta daugybės aukų. Dieną po perdanga, kuri sugriuvo, įsikurdavo prekybininkai, nemažai lankytojų užsukdavo į antrame aukšte veikusį knygyną, po pamokų į užsiėmimus „Babilone“ rinkdavosi vaikai.

„Terasą, kuri sugriuvo, laikė dvi raudonų plytų kolonos. Jos trupėjo, apie tai ne kartą rašėme seniūnijai, pastaroji kreipėsi į savivaldybę, tačiau nieko padaryta nebuvo“, – pasakojo jaunimo centro „Babilonas“ direktorė Rolanda Šliažienė.

„Problema brendo senai, iš akytų plytų sumūrytos atramos nesutvirtintos armatūra ir neatsparios aplinkos poveikiui. Reikia kuo greičiau griauti visus balkonus ir fontano bokštą, renovuoti visą kompleksą“, – „15min“ sakė Šeškinės seniūnas Liudvikas Lajauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius