Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 01 22

Šeštadienį Kaune vyksta tarptautinė konferencija „Pedofilija Lietuvoje ir pasaulyje“

Tarptautiniame renginyje pranešimus skaitys Belgijos princesė Žaklina de Croy, latvių žurnalistė Rita Broka, lektoriai iš Italijos bei kiti šiai problemai neabejingi specialistai ir visuomenės veikėjai.
Drąsiaus Kedžio palaikymo akcija prie Kauno apygardos prokuratūros pastato
Drąsiaus Kedžio palaikymo akcija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vienu iš svarbiausių konferencijos dalyvių darbų bus organizatorių parengtos rezoliucijos-kreipimosi į Seimą, kurioje numatyta nustatyti kur kas griežtesnes bausmes seksualiniams nusikaltėliams, remiantis Europos parlamento ir Tarybos direktyvos pasiūlymu dėl kovos su seksualine prievarta prieš vaikus, jų seksualiniu išnaudojimu ir vaikų pornografija.

Taip pat sukurti sukurti seksualiniais nusikaltimais prieš nepilnamečius kaltintų ir teistų asmenų registrą.

„Padidintos bausmės būtų kur kas labiau adekvačios padarytai žalai ir galimai mažintų tokių nusikaltimų skaičių. Jei atsirastų seksualiniais nusikaltimais prieš nepilnamečius kaltintų ir teistų asmenų registras, būtų galima nors iš dalies kontroliuoti seksualinių nusikaltėlių veiksmus. Be to, jis tarnautų kaip prevencinė priemonė: potencialius nusikaltėlius tai galimai atgrasytų nuo tokių nusikaltimų darymo. Be to, tėvams būtų sudarytos daug geresnės sąlygos užtikrinti savo vaikų saugumą“, – teigia konferencijos rengėjai.

Seksualiniais nusikaltimais prieš nepilnamečius kaltintų ir nuteistų asmenų registrus jau turi ne viena Europos Sąjungos valstybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius