Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 10

„Sezoną“ pradeda ir augalų vagys – kaip nuo jų apsisaugoti?

Tauragiškė Violeta nebežino, į ką kreiptis pagalbos. Moteris guodžiasi nespėjanti ant sūnaus kapo senosiose miesto kapinėse sodinti gėlių – jas vis pavagia. Taip atsitiko ir šįkart. Policija paragino moterį rašyti pareiškimą dėl vagystės, tačiau ji įsitikinusi, kad šiuo atveju pagelbėtų tik viešumas. 
Vieną dieną Violetos sūnaus kapą dar puošė pražydusios tulpės, kitą rytą jis atrodė štai taip
Vieną dieną Violetos sūnaus kapą dar puošė pražydusios tulpės, kitą rytą jis atrodė štai taip / Skaitytojos Violetos nuotr.

„Labai dažnai lankau sūnaus kapą, nes dirbu netoliese. Ką tik ant kapo pražydo ankstyvosios tulpės, jas net nufotografavau. Ateinu kitą dieną, o jos su visais svogūnėliais išrautos. Nežinau, kam išrautų žydinčių tulpių gali reikėti“, – apmaudžiai kalbėjo Violeta.

Moteris sako, kad vagystės senosiose Tauragės kapinėse tęsiasi nuolat. Pernai gėlės nuo jos šeimos kapo buvo nurautos kelis kartus. Šįkart moteris iškvietė policiją, nufotografavo ištryptą kapą. Pareigūnai paragino rašyti pareiškimą.

„Tačiau aš realistė, nemanau, kad vagys bus sugauti. Galbūt viešumas padėtų. Policijos pareigūnai pažadėjo atkreipti didesnį dėmesį į miesto kapines“, – kalbėjo Violeta.

Miesto seniūnas Virginijus Žilius pripažįsta, kad gėlių vagys – didžiulė problema. Augalai vagiami ne tik miesto, bet ir Papušynės, Dunokų kapinėse, neretai suniokojami ir miesto gėlynai. V.Žilius sako, kad vagys dažniausiai „darbuojasi“ sutemus, tačiau apšviesti kapines seniūnijai per brangu.

„Ta miesto vieta nuošali, ten judėjimo mažai, naktimis kapinės neapšviestos. Apskritai naktį vaikščioti po kapines draudžiama, tačiau vagys draudimų nepaiso“, – sako seniūnas.

Tauragės miesto gėlynams apželdinti ir prižiūrėti seniūnija per metus išleidžia apie 10 tūkstančių eurų. V.Žilius prisimena ne vieną atvejį, kai gėlės buvo drastiškai nurautos. Kartais vagis pasiseka net užklupti bevagiančius.

„Prisimenu atvejį, kai moteris iš miesto gėlyno rovė našlaites. Pagauta už rankos sakė, kad jai prireikė 12 našlaičių, nes ant kapo nori pasodinti. Sunku suprasti tokį požiūrį. Stebime, žinoma, tačiau prie kiekvieno gėlyno prižiūrėtojo nepastatysi“, – sako seniūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius