-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 17

Šiais metais su žeme sulyginti 8 neteisėtai pastatyti statiniai

Vykdant teismų sprendimus dėl savavališkos statybos ar statybos pagal neteisėtai išduotą statybą leidžiantį dokumentą (SLD) padarinių šalinimo, valstybei atstovauja Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija. Jei teismas pašalinti statybos padarinius įpareigotas asmuo per nustatytą terminą to nepdaro, statinių griovimo ir statybviečių tvarkymo darbus organizuoja VTPSI organizuoja. Šiemet iki vasaros pradžios tokių atvejų buvo 8.
Statybų aikštelė
Statybų aikštelė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

8 priverstinai nugriauti

Kai asmuo, kurį teismas įpareigojo pašalinti statybos padarinius, per nustatytą terminą neįvykdo teismo sprendimo, VTPSI organizuoja statinių griovimo ir statybviečių tvarkymo darbus. Šiemet iki vasaros pradžios priverstinai nugriauti šešių statytojų neteisėtai statyti statiniai, už griovimo darbus rangovams sumokėta 43,17 tūkst. eurų

Vienas iš minėtų šešių statytojų kurtą nekilnojamąjį turtą prarado ne dėl savo kaltės. Labanoro regioniniame parke nebaigti statyti du statiniai – gyvenamasis namas ir pirtis – nugriauti, teismui pripažinus piliečiui Ž. R. Ignalinos rajono savivaldybės išduotus jų SLD neteisėtais.

Šiemet iki vasaros pradžios priverstinai nugriauti šešių statytojų neteisėtai statyti statiniai, už griovimo darbus rangovams sumokėta 43,17 tūkst. eurų

Kitose bylose atsakovais buvę asmenys dėl to, kad statybas vykdė savavališkai, nepasirūpinę būtinais dokumentais, taip pat nesulaukė teismo užtarimo.

Merkio ichtiologiniame draustinyje, Varėnos rajone, neturėdama privalomojo SLD, pirties pamatus paklojusi gyventoja J. D. buvo teismo įpareigota juos išardyti ir sutvarkyti statybvietę. Jai sprendimo neįvykdžius, šiuos darbus organizavo VTPSI.

Sulyginti su žeme ir vieno juridinio asmens savavališkai pradėto statyti dvibučio gyvenamojo namo pamatai Avižienių seniūnijoje, Vilniaus rajone.

Tokio pat likimo sulaukė du pastatai Vilniaus rajono Pagirių kaime, statytojui S. I. per nustatytą terminą neįvykdžius įsiteisėjusio teismo sprendimo pašalinti savavališkos statybos padarinius.

Organizuojant priverstinį nelegalios tvoros griovimą Žvėryne, savininkas didžiąją jos dalį suskubo nusigriauti pats, beliko pašalinti tik kelis stulpelius. Šis savavališkos statybos atvejis ypatingas tuo, kad tvora buvo įrengta valstybinėje žemėje, Vilniaus miesto istorinėje dalyje.

Griovimo darbų išlaidos išieškomos iš atsakovų – statybas neteisėtai vykdžiusių asmenų.

Didelių nuostolių patyrė kitas Vilniaus gyventojas, nugriovus jo savavališkai pastatytą dvibutį gyvenamąjį namą sodininkų bendrijoje „Verkiai“, Verkių regioninio parko teritorijoje. Nors statytojas turėjo galimybę pastatą įteisinti – per tam tikrą laiką parengti namo projektą ir gauti SLD, jis to nepadarė. Prasidėjo ilgai užtrukę teismų procesai, buvo pasirašyta ir taikos sutartis. Tačiau statytojui neįvykdžius šios sutarties sąlygų, pastatas nugriautas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius