-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 04 30

Šiandien iškilmingai atidaroma pasaulinė paroda „Expo 2010“ (nuotraukos)

Penktadienį įspūdingais renginiais Šanchajuje prasidės pasaulinė paroda „Expo 2010“.
Įrengtas Lietuvos paviljonas
Įrengtas Lietuvos paviljonas / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Paroda Šanchajus

Žadama, kad ši paroda, kurioje tarp 192 pasaulio valstybių dalyvauja ir Lietuva, bus didžiausia ir ambicingiausia kada nors vykusi pasaulinė paroda. Duris lankytojams iš viso pasaulinė paroda „Expo 2010“ atvers jau šį šeštadienį, teigiama pranešime spaudai.

Parodos atidarymo šventė, kurioje dalyvaus apie 20 įvairių valstybių lyderių, vyks net trijose skirtingose vietose. Tarp garbingiausių parodos svečių šventėje žada dalyvauti ir Prancūzijos prezidentas Nicola Sarkozy su žmona bei Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuel Barroso. Organizatoriai skelbia, kad šventinis fejerverkas, kuris Šanchajaus padangę turėtų nušviesti 20 val. 10 min. vietos laiku (14 val. 10 min. Lietuvos laiku), truks apie pusvalandį ir bus dar įspūdingesnis nei per Pekino olimpinių žaidynių atidarymą. Be įspūdingo fejerverko, tikimasi, kad didelio dėmesio turėtų sulaukti ir visame pasaulyje garsaus ispanų tenoro Placido Domingo pasirodymas bei tradicinis kinų kung fu šou.

Šiemet, tradiciškai kas dvejus metus vykstančios pasaulinės parodos tema – „Geresnis miestas, geresnis gyvenimas“. Prognozuojama, kad didžiausiame Kinijos mieste Šanchajuje vyksiančią parodą, įsikūrusią 5 kv. kilometrų teritorijoje, turėtų aplankyti 70 milijonų žmonių. Pasaulinėje parodoje „Expo 2010“ svečiai galės lankytis visą pusmetį, iki spalio pabaigos.

Balandžio 20–26 d. Expo parodos teritorijoje vyko bandomieji lankytojų vizitai. Per šešias dienas parodą jau aplankė šiek tiek daugiau nei milijonas žmonių. Įrengtą Lietuvos paviljoną taip pat aplankė pirmieji svečiai. Kol kas iki galo pasiruošti parodai nespėjo trys valstybės: Butanas, Kuveitas ir Vakarų Afrikos valstybė Burkina Fasas.

Lietuva, Expo parodoje dalyvaujanti jau dešimtą kartą, šiemet savo paviljono simboliu pasirinko oro balioną. Parodos svečiai bus kviečiami leistis į įsimintiną skrydį per Lietuvą, kurioje modernūs pastatai, atspindintys miestų pažangą, puikiai įsilieja į senosios architektūros pastatų ansamblį. Lietuvos paviljono lankytojams bus ne tik patraukliai pristatyti šalies miestai, čia užsukę svečiai galės pasimėgauti tradiciniais lietuviškais patiekalais, išmėginti savo rankos taiklumą krepšinio aikštelėje. Kinijoje, kur Lietuva geriausiai žinoma kaip krepšinio šalis bei Jono Kazlausko, treniravusio nacionalinę kinų krepšinio rinktinę, gimtinė, Lietuva supažindins ir su kitąmet mūsų šalyje vyksiančiu Europos krepšinio čempionatu. Tikimasi, kad Lietuvos paviljoną per pusmetį aplankys apie 3–4 mln. žmonių, maždaug po 20 tūkst. kasdien.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius