Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 22

Šiauliai irgi norėtų įsirengti kolumbariumą

Kapinių žemei pirkti skolintus milijonus iššvaistę Šiaulių politikai nusprendė laidojimo vietų stoką kompensuoti kolumbariumu, šeštadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Kolumbariumas
Kapinės / Aloyzo Janulio/„Lietuvos žinių“ nuotr.

Šiaulių miesto vadovai neseniai apsilankė kolumbariumą (urnų su mirusiojo palaikais laikymo statinys) turinčiame uostamiestyje, o grįžę pareiškė, kad ir jie imsis tokio statinio.

Nors nėra nei techninio projekto, nei specialistų skaičiavimų, skolose nuskandinto miesto meras Justinas Sartauskas pareiškė, kad šimto vietų kolumbariumas mokesčių mokėtojams kainuos 100 tūkst. litų.

Meras tikino žinąs prastą miesto finansinę padėtį, bet pažadėjo rasti šią pinigų sumą: „Nesustos nei mokyklų remontas, nei gatvių tiesimas, rasime 100 tūkst. litų ir kolumbariumui.“

Ši mero įžvalga nustebino net partijos kolegas. Klaipėdoje viešėjęs tarybos narys socialdemokratas Arvydas Mockus mano, kad šimto vietų kolumbariumas padėties nepakeis. Jis teigia, kad būtinas didesnis kolumbariumas, o į statybas reikėtų pritraukti privataus kapitalo.

Kad Šiauliams būtinai reikia kolumbariumo, neabejojo ir tarybos narys Liberalų ir centro sąjungos atstovas Gintaras Karalevičius: „Esu tikras, kad jį statyti reikėjo prieš kelerius metus, kai savivaldybės finansinė padėtis buvo geresnė.“

Kapinių problema iškilo, kai Daušiškių kaime (Šiaulių r.) už beveik 9 mln. litų savivaldybė nupirko per 60 hektarų žemės, nors įstatymas draudžia formuoti didesnius kaip 40 hektarų masyvus. Teismas panaikino teritorijos detaliuosius planus, ir procesas įstrigo.

Klaipėdos savivaldybė prieš kelerius metus Lėbartų kapinėse pastatė 168 vietų kolumbariumą. Prabangiai įrengtas statinys kainavo per 300 tūkst. litų, o nemokamai dalintų nišų jame neliko per metus. Dabar uostamiesčio gyventojai urną su pelenais galės padėti į kitą 160 vietų kolumbariumą, kuris kyla Joniškės kapinėse. Už palaidotą urną šioje amžinojo poilsio vietoje teks mokėti, nes šis kolumbariumas – privatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius