-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 25

Šiauliai spaudos veidrodyje: Lošėjus gydyti sunkiau nei alkoholikus

Šiaulių spauda gilinasi, kokias bėdas išgyvena lošimuose įklimpę žmonės. Taip pat primenama, kad ugniagesių darbas dažnai lieka neįvertintas – jie kiekvieną savo darbo dieną rizikuoja gyvybe. Kitame dienraštyje – apie žmones, kuriems liepsnos paliko tik gyvybę ir žemę.
Azartiniai žaidimai
Azartiniai žaidimai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šiaulių naujienos“ rašo apie lošimo manijos apsėstus žmones – priklausomybę, stipresnę už narkotikus.

Įsitraukimas į azartinius žaidimus kelia sunkumų bendraujant su šeima.

Rašoma, kad kas trečias iš aktyviai lošiančių asmenų pripažįsta, jog įsitraukimas į azartinius žaidimus jiems kelia ne tik finansinių ar psichologinių problemų, bet ir sunkumų bendraujant su šeima, draugais.

Be to, psichologai tvirtina, kad lošėjus gydyti sunkiau nei alkoholikus – jie labiau įklimpę į savo ligą nei psichotropinių medžiagų vartotojai. 

„Kuo daugiau išmanau, tuo daugiau krentu į minusą. Atsiradus lažybų punktams, maniau, kad bus galima prisidurti pinigų“, – sako Audrius, kuris lošia jau 12 metų. Dabar jis žino, kad iš to niekuomet nebus nieko gero, tačiau vis tiek lošia.

Portalas „Etaplius.lt“ rašo apie pavojingą ugniagesių darbą. Profesinių sąjungų teigimu, kiekvieną dieną sveikatai ir net gyvybei pavojingą darbą dirbantys pareigūnai nenusipelno sąlygų bloginimo, tokių kaip pensinio amžiaus ilginimas.

Sprendimas – sudaryti sąlygas pareigūnams dirbti po tarnybos valstybei.

Susivienijimo nuomone, pensijos gali būti didinamos numatant, kad už kiekvienus tarnybos metus, įskaitytus į tarnybos laiką pensijai gauti, būtų skiriama po 1,6 procento.

Be to, galima svarstyti ir papildomų asignavimų skyrimą profesinių pensijų fondų kaupimui. Kitas galimas sprendimas – ne ilginti pensinį amžių, o sudaryti palankias sąlygas pareigūnams ir toliau dirbti net ir po 20 tarnybos valstybei metų.

„Šiaulių kraštas“ pasakoja apie Už­ven­čio se­niū­ni­jos Dvar­vy­čių kai­me (Kel­mės raj.) gy­venusio Va­si­li­jaus Anan­je­vo likimą.

 Dvi nak­tis nė­jo nak­vo­ti net pas sa­vo bro­lį.

Vyras pra­ra­do na­mus ir vi­są per 65 gy­ve­ni­mo me­tus su­kaup­tą tė­vų ir sa­vo tur­tą. Li­ko be pa­sto­gės, be na­mų apy­vo­kos daik­tų, be dra­bu­žių ir be do­ku­men­tų.

Bet li­ko gy­vas pa­ts, nes su­kau­pęs vi­sas jė­gas, lieps­noms įki­bus į dra­bu­žius, iš­bė­go iš de­gan­čio na­mo.

Iš­si­gel­bė­jęs Va­si­li­jus jau­čia­si lyg ant­rą­kart gi­męs.Tik nie­kuo­met iš nie­kie­no ne­pra­šęs pa­ra­mos. Blo­gai jau­čia­si, kad šian­dien ten­ka pa­si­nau­do­ti žmo­nių ge­ru­mu. Dvi nak­tis po gais­ro pra­sė­dė­jo pe­le­nuo­se. Nė­jo nak­vo­ti net pas sa­vo bro­lį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius