Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 24

Šiauliai spaudos veidrodyje: Geradarė iš Amerikos padėjo mergaitei patekti pas Hamburgo medikus

Šiaulių spauda rašo apie mažą mergaitę, kuriai sužibo viltis gyventi – motina padovanojo jai dalį kepenų, o geradarė teisininkė iš Amerikos sumokėjo už operaciją. Taip pat užsimenama apie tolimųjų reisų vairuotojų bėdas ir autobusų stotelėse esančią reklamą.
„Širdies operacija iš arti“
Operacija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šiaulių kraštas“ skelbia, kad praė­ju­sią sa­vai­tę į Ham­bur­gą (Vo­kie­ti­ja) iš Pakruo­jo ra­jo­no Vis­man­tų iš­vy­ko Ali­na Kir­ja­no­vie­nė su sa­vo sun­kiai ser­gan­čia duk­re­le. Vie­ne­rių me­tų ir tri­jų mė­ne­sių ma­žy­lei čia bus per­so­din­ta da­lis mamos ke­pe­nų.

Mer­gy­tei gy­vy­biš­kai svar­bi spe­cia­li mity­ba ir ke­lio­nė pas gar­siau­sius Europo­je transp­lan­to­lo­gus pa­siek­ta ge­ra­da­rės JAV lie­tu­vės dė­ka.

Praė­ju­sį tre­čia­die­nį Ali­na Kir­ja­no­vie­nė, ly­di­ma gi­mi­nai­čio, su la­ga­mi­nais ir duk­re­le ant ran­kų, iš Vis­man­tų kai­mo buvo išvež­ta į Ry­gos oro uos­tą.

Bu­vu­si marijampolie­tė, da­bar Ame­ri­ko­je gy­ve­nan­ti tei­si­nin­kė In­ga Kreu­ger ne tik su­si­sie­kė su transp­lan­to­lo­gais Vo­kie­ti­jo­je, bet ir pa­si­rū­pi­no lėk­tu­vo bilietais ma­mai, ją ly­din­čiam as­me­niui bei pa­vė­žė­ji­mu į oro uos­tą.

„Šiaulių naujienos“ skelbia, kad mieste yra maždaug 300 viešojo transporto stotelių. Ar daug viešojo transporto keleivių nutuokia, kad ne vieną stoginę parūpino ne miestas, o reklama.

Šiuo metu Prancūzijos kapitalo lauko reklamos bendrovė „JCDecaux“ prižiūri 56 jai priklausančias stotelių stogines. Jų priežiūra miestui nekainuoja. Į biudžetą nuo šių stoginių reklamos pelno įkrenta 4–5 proc. pajamų.

„Etaplius.lt“ skelbia, kad tolimųjų reisų vairuotojų atliekamas darbas ypatingas tuo, jog darbuotojai ilgą laiką būna kelionėje, todėl jiems yra numatomos įvairios garantijos.

Privaloma sumokėti ir už viršvalandžius, ir už prastovas.

Pabrėžtina, kad Lietuvos Respublikoje galiojantys norminiai teisės aktai nenumato galimybės darbo sutartyje sulygti dėl darbo užmokesčio „už nuvažiuotus kilometrus“, tą draudžia ir europinės teisės dokumentai.

Pasiųstam į komandiruotę darbuotojui turi būti mokamas darbo sutartyje sulygtas darbo užmokestis ir dienpinigiai už komandiruotėje išbūtą laiką pagal normas. Privaloma sumokėti ir už viršvalandžius, ir už prastovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius