Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 04

Šiauliai spaudos veidrodyje: Lietuva tampa dėvėtų drabužių rūšiavimo baze

Šiaulių spauda bando aiškintis, kaip veikia dėvėtų drabužių verslas. Tiriama, kaip moksleivių gyvenimą pakeis elektroninis moksleivio pažymėjimas. Gera žinia – Šiauliuose šiemet dar daugiau sveikuolių.
Dėvėti drabužiai
Dėvėti drabužiai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Šiaulių kraštas“ pastebi, kad Šiau­liuo­se vie­na po ki­tos at­si­da­ro nau­jos dė­vė­tų dra­bu­žių par­duo­tu­vės, tačiau pa­si­kal­bė­ti su dė­vė­tų dra­bu­žių vers­lo at­sto­vais neį­ma­no­ma.

Pavyko išsiaiškinti, kad Lie­tu­va tam­pa tar­pi­ne dė­vė­tų dra­bu­žių rū­šia­vi­mo sto­te­le tarp Rytų ir Af­ri­kos. Lie­tu­vo­je iš Va­ka­rų at­vež­ti dė­vė­ti dra­bu­žiai yra rū­šiuo­ja­mi.

Vienas kalbintas verslininkas atskleidė: „Nie­kas tie­siai ne­ve­ža į Af­ri­ką ar Ru­si­ją, Kazachs­ta­ną to, ką at­si­ve­ža iš Va­ka­rų Eu­ro­pos. Dra­bu­žiai Lie­tu­vo­je iš­skirs­to­mi pa­gal dau­gy­bę ka­te­go­ri­jų. Da­lis iš­rū­šiuo­tų dra­bu­žių lie­ka Lie­tu­vo­je, o di­džio­ji da­lis iš­rū­šiuo­tų ke­liau­ja to­liau.“

Sustreikavus sistemai, mokiniai lieka gurgiančiais pilvais. Mat bilietas naudojamas ne tik kelionei miesto autobusu, bet ir atsiskaitymui valgykloje.

„Etaplius.lt“ akcentuoja, kad  Šiauliuose vis daugėja sveikuolių. Spalio 6-29 dienomis vykusiame konkurse dėl sveikuolio titulo varžėsi gausus būrys gyventojų.

Pasak konkurso organizatorių, dalyvių skaičius šiais metais viršijo ankstesnių metų ribas – dalyvavo 937 žmonės, buvo sudaryta 11 komandų.

Tiesa, pastebima, kad aktyviau šiais metais dalyvavo moterys – jų buvo 534, vyrų užsiregistravo mažiau – 403. Vyriausiam konkurso dalyviui yra 88 metai.

„Šiaulių naujienos“ analizuoja, kokia nauda moksleiviams bus iš naujojo moksleivio pažymėjimo. Šiaulių miesto mokiniams pagaliau pradėti dalyti elektroniniai mokinio pažymėjimai.

Šiaulių miesto valdžia jau išsirinko „bandomuosius triušius“ – tris eksperimentines įstaigas, kuriose bus diegiama elektroninės apskaitos sistema. Esą taip bus galima pasimokyti iš klaidų ir jų nekartoti kitose įstaigose.

Klaidų išvengti gali būti sunku, nes mokyklose, kuriose elektroninis mokinio pažymėjimas įdiegtas kiek anksčiau, sustreikavus sistemai, mokiniai lieka gurgiančiais pilvais. Mat bilietas naudojamas ne tik kelionei miesto autobusu, bet ir atsiskaitymui valgykloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius