Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 19

Šiauliai spaudos veidrodyje: Persirengimo kabinoje moteris pasijuto filmuojama

Šiaulių spaudoje – gyventojų nusiskundimai nesaugumo jausmu prekybos centrų persirengimo kabinose ir automobilių parkavimo vietose. Taip pat gera žinia moterų riedulio mėgėjams – vasario 20–22 dienomis Šiaulių arenoje grumsis aštuonios pajėgiausios Europos komandos.
Kadras iš paviešintos vaizdo medžiagos
Asociatyvi nuotr. / Interneto nuotr.

„Šiaulių kraštas“ pasakoja vienos šokiruotos moters istoriją. Vienoje drabužių ir ava­ly­nės par­duo­tu­vė­je, prekybos centre, šiau­lie­tė su ne­pil­na­me­te duk­ra, be­si­ma­tuo­da­mos lie­me­nė­les, pa­ma­tė, kad ka­bi­nos veid­ro­dy­je atsispin­di vaiz­do ste­bė­ji­mo ka­me­ra.

Interneto nuotr./Kadras iš paviešintos vaizdo medžiagos
Interneto nuotr./Kadras iš paviešintos vaizdo medžiagos

Mo­te­ris sa­ko pa­ty­ru­si šo­ką, kad ga­li bū­ti nu­fil­muo­ta. Par­duo­tu­vė tei­si­na­si, kad ka­me­ra ne­vei­kia. Vals­ty­bi­nė duo­me­nų ap­sau­gos ins­pek­ci­ja per­spė­ja apie at­sa­ko­my­bę už ne­tei­sė­tą fil­ma­vi­mą.

Vaiz­do ste­bė­ji­mo ka­me­ra, esan­ti ant lu­bų, tik­rai at­si­spin­di veid­ro­dy­je.

Dėl in­ci­den­to šiau­lie­tė krei­pė­si į žurna­lis­tus.

„No­rė­jau, kad žmo­nės ži­no­tų, jog ga­li bū­ti fil­muo­ja­mi. Toks įžū­lu­mas – ne­to­le­ruo­ti­nas.“

Žur­na­lis­tai įsi­ti­ki­no, kad įė­jus į ma­ta­vi­mo­si ka­bi­ną ir už­si­trau­kus užuo­lai­dą, vaiz­do ste­bė­ji­mo ka­me­ra, esan­ti ant lu­bų, tik­rai at­si­spin­di veid­ro­dy­je, ir pirkė­jas, be­si­ma­tuo­jan­tis dra­bu­žius, ga­li bū­ti nu­fil­muo­tas.

Dešimt minučių – nemokamos

Portalas Etaplius.lt rašo, kad už automobilio stovėjimą Šiauliuose už vieną valandą reikia mokėti 30 ct, tačiau, į parkomatą įmetus 50 ct monetą ir norint stovėti valandą, parkomatas 20 ct grąžos neatiduoda, o laiko neprideda.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Parkomatas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Parkomatas

Nuo sausio 1 d. vairuotojui valanda stovėjimo kelkraštyje ar aikštelėje pabrango 2 ct.

Šalyje nė vienas gatvės parkomatas neduoda grąžos. 

Parkomatus prižiūrinčios bendrovės „Stova“ pardavimų skyriaus vadovas Artūras Satkūnas aiškina, kad šalyje nė vienas gatvės parkomatas neduoda grąžos. Kiek sumokėjai, tiek laiko ir gauni.

Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjas Arūnas Adomaitis teigia, kad dešimt minučių žmogus turi teisę visiškai nemokėti už stovėjimą. Tas laikas yra skirtas pinigams išsikeisti ar kažkokius trumpai trunkančius reikalus sutvarkyti.

Jeigu stovėsite valandą ir dešimt minučių, tai jūsų esą bausti niekas nepuls – dešimt minučių yra nemokamos.

Šiauliuose – moterų riedulio čempionatas

„Šiaulių naujienos“ rašo, kad vasario 20–22 dienomis Šiaulių arenoje užvirs Europos moterų žolės riedulio klubų uždarų patalpų čempionatas.

Alfredo Pliadžio nuotr./Šiaulių „Gintra-Strėkte-Universitetas“
Alfredo Pliadžio nuotr./Šiaulių „Gintra-Strėkte-Universitetas“

Jame aštuoni klubai iš įvairių šalių kovos dėl teisės iškelti 2015 metų Europos A diviziono uždarų patalpų moterų riedulio taurės turnyro trofėjų.

Pernai Šiaulių „Gintros-Strektės-Universiteto“ komanda triumfavo B diviziono čempionų taurės turnyre ir vėl atsidūrė tarp pajėgiausių Europos riedulio klubų.

„Atiduosime visas jėgas ir bandysime patekti tarp keturių stipriausių Europos komandų. Manau, kad namų sienos, žiūrovų palaikymas ir didelis noras turėtų padėti mums tai įgyvendinti“, – teigė komandos kapitonė Donata Grigienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius