Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 02 25

Šiauliai spaudos veidrodyje: Politikų reklaminiai sugebėjimai pasibaisėtini

Šiaulių laikraščiuose analizuojamos politinės reklamos, kurios dažnai nepasiekia žmonių akių. Ką jau kalbėti apie protus ir širdis. Dauguma reklamos keliauja tiesiai į archyvą po stalu – šiukšliadėžę. Primenama, kad prasidėjo išankstiniai rinkimai, o valdžia akivaizdžiai nebejudins nė piršto.
Šiukšliadėžė šunų ekskrementams
Šiukšliadėžė šunų ekskrementams / Kaunas.lt nuotr.

„Šiaulių kraštas“ kartu su dizaino ir reklamos žinovais analizuoja politinę reklamą. Spe­cia­lis­tai sa­ko: rek­la­mos – nuo­bo­džios, neo­ri­gi­na­lios ir be­tiks­lės.

Vis­kas nu­ke­liau­ja į šiukš­lių dė­žę. Tai – ko­mu­ni­ka­ci­jos neiš­ma­ny­mo pro­ble­ma. 

Lie­tu­vos di­zai­ne­rių są­jun­gos na­rio šiau­lie­čio Vil­man­to Damb­raus­ko nuomone, po­li­ti­kai pa­tei­kia­mi kaip klou­nai, nors jie to­kie nė­ra.

Vie­na rek­la­mų kū­rė­jų klai­da – perdė­tai pa­gra­žin­ti kan­di­da­tų veidai. Pa­nai­kin­tos raukš­lės at­jau­ni­na taip, kad rin­kė­jai sa­vo iš­rink­tų­jų daž­nai ir neat­pa­žįs­ta.

„Vis­kas nu­ke­liau­ja į šiukš­lių dė­žę. Tai – ko­mu­ni­ka­ci­jos neiš­ma­ny­mo problema. Į ją nie­kas ne­krei­pia dė­me­sio. Ge­ra, pa­vei­ki rek­la­ma kai­nuo­ja ne vien pi­ni­gus. Pir­miau­sia rei­kia su­vo­ki­mo, kaip ją da­ry­ti“, – si­tua­ci­ją ko­me­tavo Šiau­lių uni­ver­si­te­to Di­zai­no ka­ted­ros lek­to­rius Da­rius Lin­ke­vi­čius.

Rinkimai jau prasidėjo – darbas sustojo

„Etaplius.lt“ primena, kad visi asmenys, kurie Savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose sekmadienį negalės atvykti į rinkimų apylinkę, gali balsuoti iš anksto, trečiadienį ir ketvirtadienį nuo 8 iki 20 val., bet kurioje savivaldybėje.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pažymi, kad atėjus balsuoti reikia turėti pasą arba asmens tapatybės kortelę. Pageidautina, bet nebūtina, rinkėjo kortelė.

Šiuose rinkimuose rinkėjai gaus 2 rinkimų biuletenius, skirtus savivaldybių tarybų ir merų rinkimams. 

„Šiaulių naujienos“ rašo, kad nueinanti Šiaulių valdžia jau nebejudina nė piršto. Taip galima pasakyti apie situaciją dėl Šiaulių miesto teritorijos zonavimą kompleksiniu urbanistiniu-ekologiniu požiūriu.

Rašoma, kad kai kurie Lietuvos žemės savininkų sąjungos atstovai dėl patvirtintų koeficientų jau daugybę metų moka per didelius žemės mokesčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius