Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 24

Šiauliai spaudos veidrodyje: Reitingų miglovara – tai kaip aš gyvenu? Gerai ar blogai?

Šiaulių spauda pateikia šviežiausius skaidrumo tyrimus, rodančius, kad mieste staiga visiems pasidarė labai gera ir aišku gyventi. Dar visai neseniai Šiauliai pagal reitingus buvo blogiausias miestas gyvenimui. Kuo tikėti? Vienas dienraštis primena, kad prieš 26-erius metus iš Afganistano buvo išvesta sovietų kariuomenė. Joje buvo nemažai lietuvių.
Šiaulių miesto savivaldybė
Šiaulių miesto savivaldybė / Alvydo Januševičiaus nuotr.

„Šiaulių naujienose“ rašoma, kad Šiaulių miesto savivaldybė nušluostė nosį kitiems didmiesčiams ir užėmė ketvirtą vietą, rodo „Transparency International“ Lietuvos skyriaus savivaldybių skaidrumo tyrimo rezultatai.

Tyrimo metu buvo vertinama savivaldybių internetiniuose tinklalapiuose pateikta informacija apie darbuotojus, tarybos veiklą, bendroves.

Naujausių tyrimų duomenys paneigia Lietuvos laisvosios rinkos instituto savivaldybių indekso rezultatus, kai Šiauliai buvo įvertinti, kaip prasčiausias miestas gyventi.

Pagal kai kuriuos kriterijus Šiauliai įvertinti ne itin gerai. Nepaisant to, Šiaulių miesto valdžia džiūgauja – pikti liežuviai nebegalės sakyti, jog valdžia nuo gyventojų atsiskyrusi siena.

Etaplius.lt taip pat rašo apie šį tyrimą, tačiau primena ir ankstesnius.

Naujausių tyrimų duomenys visiškai paneigia prieš kelis mėnesius Lietuvos laisvosios rinkos instituto skelbto Lietuvos savivaldybių indekso rezultatus, kai Šiauliai buvo įvertinti kaip prasčiausias miestas gyventi.

Šiaulius skaidrumu lenkia tik Alytaus, Šakių ir Plungės savivaldybės.

Reitinge aukštą 9 vietą užima ir Šiaulių rajono savivaldybė. Dešimtoje vietoje – Pakruojis, vienuoliktoje – Radviliškis. Kiek žemesnes vietas užima Joniškis (18 vieta), Kelmė (28 vieta), Akmenė (47 vieta).

Kariai neužmiršta kraupaus Afganistano karo

„Šiaulių kraštas“ skelbia, kad šeš­ta­die­nį Šiau­liuo­se pa­mi­nė­tos 26-osios sovietinės ar­mi­jos iš­ve­di­mo iš Af­ga­nis­ta­no me­ti­nės.

Pri­si­min­ti gy­vie­ji, pa­gerb­ti ne­grį­žu­sie­ji. Šv. Jur­gio baž­ny­čio­je au­ko­tos šv. mišios, Kry­žių kal­ne iš­dy­go me­di­nis kry­žius. Fo­to­pa­ro­do­je „Už­mirš­tas karas“ – su­stab­dy­tos aki­mir­kos.

„Į mir­tį bu­vom pa­siųs­ti, – gir­dė­jo­si tai vie­nur, tai ki­tur. – Mes gi net „kalašniko­vo“ ne­mo­kė­jom tei­sin­gai lai­ky­ti, ką jau kal­bė­ti apie šau­dy­mą? O bu­vo įsa­ky­ta šau­ti į žmo­gų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius