-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 29

Šiauliai spaudos veidrodyje: Talentų nepastebime, kol jie gyvena šalia

Šiaulių spauda primena, kad dažnai talentus įvertiname tik tuomet, kai juos pamatome iš toli. Tokia yra sopranas Viktorija Miškūnaitė, neseniai Šiauliuose koncertavusi su berniukų choru „Dagilėlis“. Taip pat keliamas klausimas, kodėl savivaldybė užsimojo visų jai priklausančių biudžetinių įstaigų buhalterijas sujungti į vieną.
Viktorija Miškūnaitė
Viktorija Miškūnaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šiaulių kraštas“ publikuoja interviu su iš Šiau­lių ki­lu­si jau­na ope­ros dai­ni­nin­ke Vik­to­ri­ja Miš­kū­nai­te. Ji lai­ko­ma ky­lan­čia nau­ja ope­ros žvaigž­de.

Svetur pripažinta primadona gim­to­jo mies­to pub­li­kai bu­vo ne­ti­kė­tas at­ra­di­mas, kai ją iš­gir­do dai­nuo­jant su cho­ru „Da­gi­lė­lis“.

Dienraštis primena, kad ji – Ro­za­lin­da „Šikš­nos­par­nio“ prem­je­ro­je, Vio­le­ta – „Tra­via­to­je“. Ji ir „bo­he­mie­čių“ Des­pi­na – spek­tak­ly­je „Vi­sos jos to­kios“.

V.Miškūnaitė yra lie­tu­vė, bet turi ru­siš­kas šak­nis. „Šiaulių kraštui“ ji atviravo: „Ge­rai jau­čiu mu­zi­ki­ne, me­ni­ne pra­sme. Ma­no di­džiau­sia sva­jo­nė yra su­vai­din­ti Tat­ja­ną „One­gi­ne“.

Mo­čiu­tė iš ma­mos pu­sės – ru­sė iš Novgorodo. Lie­tu­vo­je at­si­dū­rė per ka­rą. Tė­vus na­ciai su­šau­dė, o vai­kus trė­mė į Vo­kie­ti­ją. Ve­žė per Lie­tu­vą, o tuo me­tu bai­gė­si ka­ras – taip ir li­ko Lie­tu­vo­je. Iš­te­kė­jo už lie­tu­vio.“

Portalas „Etaplius.lt“ skelbia jautrų straipsnį apie Šiaulių sutrikusio vystymosi kūdikių namus. Rašoma, kad tai yra vieninteliai tokie namai apskrityje, gyvuojantys jau daugiau nei 45 metus. Per šiuos metus čia užaugo daugiau nei 2200 vaikų.

„Pagrindinis kūdikių namų tikslas – puoselėti prigimtinius vaikų poreikius, atsižvelgiant į kiekvieno vaiko individualumą, sveikatos būklę, gebėjimus. Tačiau kaip ir kiekvienuose namuose, mažyliams labiausiai trūksta rankų šilumos bei jaukių namų pojūčio“, – kalba Šiaulių sutrikusio vystymosi kūdikių namų direktorė Audronė Kardašienė.

Siūloma Šiaulių miesto savivaldybės biudžetinių įstaigų buhalterinę apskaitą tvarkyti centralizuotai.

Dienraštis „Šiaulių naujienos“ akcentuoja, kad Šiaulių valdžia prisiminė savo užmačias, nuo kurių buvo susilaikyta prieš trejus metus. Dienraštis skelbia, kad tuo metu miesto valdžia išsigando skandalų.

Praėjusią savaitę mero pavaduotojas Juras Andriukaitis pateikė sprendimo projektą, kuriame numatyta nuo 2016 metų sausio 1 dienos Šiaulių miesto savivaldybės biudžetinių įstaigų buhalterinę apskaitą tvarkyti centralizuotai.

Šiaulių miesto valdžia užsimojo centralizuoti pavaldžių įstaigų buhalterinę apskaitą,, nes taip pagerės apskaita, bus eliminuotos dabar daromos klaidos, sumažės finansinių pažeidimų riziką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius