Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 16

Šiauliai Vasario 16-ąją paminėjo linksma pramoga – orientaciniu žaidimu

Du šiauliečiai Vasario 16-osios proga šiauliečiams pasiūlė valstybinę šventę minėti kitaip – surengė jiems orientacinį žygį. Tai buvo vienas iš daugelio šventinių renginių, tačiau jis ne vieną seną ir jauną privertė daugiau sužinoti apie Šiaulius.
Orientacinis žaidimas Šiauliuose
Orientacinis žaidimas Šiauliuose / Liudo Pėstininko nuotr.

Visi dalyviai gavo miesto žemėlapį su pažymėtais taškais, taškų sąrašą ir klausimus į kuriuos turi atsakyti nuvykę į tašką. Klausimus galima atsakinėti ne eilės tvarka, kas pirmieji tai suprato ir tapo nugalėtojais.

Tai netradicinis orientacinis žaidimas - jame buvo galima susipažinti su 1918 metų vasario 16 dienos Nepriklausomybės akto signatarais, kurie prisidėjo prie Šiaulių gyvenimo.

Taip pat buvo įtraukti ir kiti žinomi Šiaulių objektai.

Pavyzdžiui: visi žino įžymųjį bulvaro laikrodį – gaidį, bet ne visi žino, kad jis turi tik tris skaičius, kurie yra Saulės mūšio data 12,3,6 – daugiau skaičių laikrodyje nėra.

Taip pat parodė dar vieną saulės laikrodį – ant katedros.

Mažai, kas žino, kad Šiauliuose yra prezidento Antano Smetonos pasodintas ąžuolas. Atėjus į šį punktą reikėjo garsiai sušukti: „Prezidente“, ir tik tada komanda gaudavo voką su užduotimi.

Geros emocijos liejosi per kraštus. Jauniausia komanda buvo trys mergaitės 11 ir 12 metų. Buvo ir senjorų komanda, kurie iš pradžių pasakė, kad tai nesąmonė ir nedalyvaus, o paskui pajuto azartą ir stengėsi surinkti kuo daugiau taškų. Jiems sekėsi tikrai ne prasčiausiai.

Orientacines varžybas surengė du išradingi vyrai – Liudas Pėstininkas ir Sergejus Staponkus. Beje, S.Staponkus šiomis dienomis buvo apdovanotas Gab­rie­lės Petkevičaitės-Bi­tės at­mi­ni­mo me­da­liu „Tar­nau­ki­te Lie­tu­vai“. Jis įvertintas už sa­va­no­rys­tės kul­tū­ros sklai­dą Lie­tu­vo­je.

Alvydas Januševičius/Sergejus Staponkus
Alvydas Januševičius/Sergejus Staponkus

Judesys buvo juntamas visame miesto centre. Komandos lakstė, juokavo, vieni su kitais bendravo. Dar renginiui tik įpusėjus dalyviai pradėjo klausinėti, kada kitas toks orientacinis žaidimas. Gal tai taps tradicija?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius