Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 17

Šiauliams priekaištai dėl nepritaikytos aplinkos: savivaldybė ramina – įgyvendins planus

Šiauliuose gyvenantiems žmonėms su regos ar judumo negalia gali būti keblu apsilankyti savivaldybėje ar miesto centre. Į tai dėmesį atkreipė miesto gyventoja Edita.
Šiaulių prisikėlimo aikštė
Šiaulių prisikėlimo aikštė / A.Staponkaus nuotr.

„Savivaldybė nepritaikyta. Centras remontuojamas, bet daug kur nepadaryta takų silpnaregiams ir akliesiems“, – atkreipė dėmesį šiaulietė Edita.

Šiaulių miesto savivaldybės komentare teigiama, kad Prisikėlimo aikštės ir jos prieigų rekonstravimo techniniame projekte taktiliniai įspėjamieji ir vedamieji paviršiai yra suplanuoti.

„Pridedame keletą techninio projekto brėžinių fragmentų, kuriuos atrinko kolegos, juose taktiliniai įspėjamieji ir vedamieji paviršiai pažymėti pilkai, o kad būtų lengviau juos rasti – apvesti tamsiai rožine spalva, pridedame dar projekto bendrosios dalies ištrauką“, – teigiama komentare.

Pasak savivaldybės, vykdant rekonstrukcijas, įvertinti ir atsižvelgti į žmonių su negalia poreikius yra privaloma, tai ne ta sritis, kurioje galima improvizuoti.

„Darbai vyksta toliau, gal tiesiog dar anksti kalbėti apie galutinį rezultatą. Formaliai Prisikėlimo aikštė yra statybos objektas“, – teigiama komentare.

Pateiktas paaiškinimas ir dėl savivaldybės pastato pritaikymo žmonėms su judumo negalia.

„Savivaldybėje gyventojai su negalia, kaip ir visi miestiečiai, gali patekti į Priimamąjį ir Tarybos posėdžių salę. Priimamajame gyventojai gali pateikti visus prašymus, deklaruoti gyvenamąją vietą, užpildyti reikiamus dokumentus, susitikti su Savivaldybės vadovais (numatytomis valandomis) ir pan. Prie vienintelių laiptų yra specialus keltuvas, taigi žmonės vežimėliuose atskirties savivaldybėje neturėtų patirti“, – teigiama komentare.

Dėkojame Editai už informaciją.

Pastebėjote nepritaikytą vietą judėjimo negalią turintiems žmonėms? Praneškite apie ją, el. paštu atvirumogalia@15min.lt siųsdami nuotraukas ar vaizdo įrašus 15min.lt. Portale startavo projektas, kurio autoriai susisieks su tokios vietos savininku(-e) ir informuos apie problemą, pasiteiraus apie priežastis ir paklaus, kokių sprendimų bus imtasi. Po kiek laiko bus susisiekta dar kartą ir pasiteirauta, ar problema iš tiesų išspręsta. Skatinkime pokyčius kartu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius