Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 06 24

Šiauliečiai Jonines šventė prie Rėkyvos ežero

Penktadienio vakarą Šiaulių miesto ir rajono gyventojai bei svečiai skubėjo į Rėkyvą, kur buvo švenčiamos Joninės. Tradicinis Šiaulių kultūros centro organizuojamas renginys įvairiomis apeigomis ir burtais, Žolynų kiemu, koncertu, varžytuvėmis, prekymečiu ir naktišokiais prie Joninių laužo džiugino susirinkusius šiauliečius ir leido visiems prisiliesti prie senųjų ir tikrųjų šventės ištakų.
Šiauliečių Joninės prie Rėkyvos ežero
Šiauliečių Joninės prie Rėkyvos ežero / Editos Varkalienės nuotr.

Šventėje atsisakyta dirbtinų, šiai šventei netinkamų elementų, atsigręžta į etnokultūrą: žmonės vilioti trumpiausiai metų nakčiai būdingomis apeigomis, burtais ir magija, šviesos ir ugnies motyvais, žaidimais ir atrakcijomis. Tradicines apeigas pristatė ir šventės dalyvius į jas įtraukė Šiaulių universiteto folkloro ansamblis „Vaiguva“ ir Šiaulių kultūros centro folkloro ansamblis „Rėda“.

Joninių prie Rėkyvos ežero šventės metu veikusiame Žolynų kieme žolininkės dalijosi įvairiais praktiniais patarimais, o Rėkyvos bendruomenės ir sodų bendrijos pristatė savo veiklas, ragino ir mokė pinti vainikuos, kurie temstant plukdyti Rėkyvos ežere.

Šventėje koncertavo grupės „Tykiai“, „ETC“, netradicinio folkloro grupė „Vadauja“ ir grupė „Auksa Žovis“, o naktišokiuose šventės dalyviai šėlo su grupe „Šiauliai United“ ir DJ Edgaru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius