-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 13

Šiauliečiai šventė miesto gimtadienį (nuotraukos)

Šį savaitgalį šiauliečiai šventė 773-ąjį miesto gimtadienį. Šventė tradiciškai prasidėjo penktadienį šventinėmis eitynėmis ir motorizuota kolona nuo Kultūros centro Aušros alėjoje į Prisikėlimo aikštę. O šeštadienio vakarą renginį vainikavo įspūdingas lazerių ir fejerverkų šou.
Šiaulių miesto gimtadienis
Šiaulių miesto gimtadienis / Martyno Siruso/„15min“ nuotr.

Šių metų „Šiaulių dienos“ renginiai skirti ne tik miesto gimtadieniui, bet ir Lietuvos vardo tūkstantmečiui paminėti.

Šventės atidaryme dalyvavo Šiaulių miesto kamerinis orkestras ir Moldovos menų meistras Konstantinas Moskovičius. Penkias valandas trukusiame koncerte pasirodė ir Marijonas Mikutavičius, „Saulės kliošas“, „Happyendles“ ir kiti muzikantai. Taip pat pirmąją šventės dieną vyresnio amžiaus šventės dalyviai rinkosi miesto kultūros centre, kur vyko folkloro vakaras. Jame dalyvavo Aukštaitijos ir Žemaitijos folkloro kolektyvai.

Šeštadienio vakarą Prisikėlimo aikštės skvere buvo įžiebtas Šviesos skulptūrų parkas. Taip pat čia vyko šiauliečio kantri muzikanto Virgio Stakėno koncertas „Šok su kantri!“. Šventės uždarymo koncerte pasirodė Sasha Son, Mantas Jankavičius, Jurgita Šeduikytė–Bareikienė su grupėmis. O miesto dienas vainikavo šventinis lazerių ir fejerverkų šviesos reginys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius