Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 01 23

Šiaulių aplinkosaugininkai tikrino žvejus, surašyta dešimtys protokolų

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (ŠRAAD) darbuotojai savaitgalį rengė reidus ir tikrino žvejus. Patikrinus beveik 300 žvejų, nustatyti 29 žvejybos taisyklių pažeidimai, keturi iš jų šiurkštūs. Konfiskuotos kelios dešimtys skritulių. 
Žvejai
Žvejai

ŠRAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai, rajonų agentūrų darbuotojai ir neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai savaitgalį tikrino Kelmės, Radviliškio, Joniškio, Plungės ir Telšių rajono vandens telkinius. Aplankius kelias dešimtis vandens telkinių, buvo rasti 285 poledinės žūklės mėgėjai. Patikrinimų metu nustatyti 29 mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pažeidimai, iš jų 4 šiurkštūs.

Visi šiurkštūs žvejybos taisyklių pažeidimai nustatyti Kelmės rajone. Šilų karjere pilietis Z.Ž. (1975 m.) žvejojo draudžiamu būdu, žvejybai naudodamas gyvą žuvelę. Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės numato, kad nuo sausio 1d. žvejybai naudoti gyvą žuvelę draudžiama. Taip pat žvejys turėjo daugiau nei leidžiama žvejybos įrankių. Aplinkosaugininkai išėmė 10 skritulių, tuo tarpu vienas žvejys gali turėti ne daugiau kaip keturis žvejybos įrankius. Kelmiškiui surašytas protokolas (ANK 291 str. 4, 8 d.). Administracinių nusižengimų kodeksas už mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimą, padarytą panaudojant draudžiamus žvejybos įrankius ar draudžiamu būdu (išskyrus elektros energiją ir ultragarsą), numato baudą nuo 120 iki 300 eurų. Vyrui taip pat teks atsisveikinti ir su žvejybos įrankiais.

Analogiškus pažeidimus padarė ir trys šiauliečiai A.K. (1978 m.) S.A. (1975 m.) ir E.R. (1968 m.), žvejoję Kelmės rajone, Titvydiškės tvenkinyje. Tiesa vyrai neviršijo leistinų žvejybos įrankių skaičiaus, tačiau masalui taip pat naudojo gyvas žuveles. Tad jiems, taip pat surašyti protokolai (ANK 291 str. 4, 8 d.) ir teks atsisveikinti su skrituliais ir grąžtu.

Tikrindami vandens telkinius Kelmės rajone, aplinkosaugininkai aptiko ir 15 bešeimininkių skritulių. 5 skrituliai ištraukti iš Vilbėno upės ir 10 iš Gailių tvenkinio.

Reidų metu buvo tikrinama ar žvejai tinkamai pasirengę poledinei žūklei, ar turi smaigus. Taip pat tikrinti ir žvejo bilietai. Smaigų neturėjo 6 žvejai. Jiems surašyti protokolai (ANK 291 str. 1d.) Administracinių nusižengimų kodeksas už šį mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimą numato įspėjimą arbą baudą nuo 20 iki 60 eurų.

19 žvejų surašyti protokolai už tai, kad žvejojo neturėdami žvejo bilietų. Jiems taip pat gresia baudos iki 60 eurų. Pažeidėjams žvejyba nebuvo sėkminga ir nei vienas jų neturėjo sugavęs žuvų. Priešingu atvejų būtų tekę atlyginti ir gamtai padarytą žalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius