Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 21

Šiaulių garbės piliečiu išrinktas maestro Virgilijus Noreika norėtų padainuoti gimtajam miestui

Pasaulinio lygio operos grandas tenoras Virgilijus Noreika buvo išrinktas Šiaulių garbės piliečiu. Maestro šiam vardui nominuojamas jau ketvirtą kartą. Po pirmo nesėkmės garbus solistas buvo šiek tiek įsižeidęs – jei neišrenka, tegul ir nesiūlo. V.Noreika žinią sutiko su džiaugsmu ir pažadėjo dalyvauti visuose Šiaulių renginiuose, kur tik bus reikalingas.
Virgilijus Noreika
Virgilijus Noreika / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Speciali komisija per pirmą slaptą balsavimą iš visų garbių kandidatų šiemetiniu miesto garbės piliečiu išrinko operos solistą Virgilijų Noreiką.

Iškart po balsavimo Šiaulių meras Artūras Visockas paskambino V.Noreikai ir pranešė jam šią žinią. „Maestro žinią sutiko su džiaugsmu. Iškart pasisiūlė dalyvauti daugelyje renginių“, – po pokalbio teigė meras.

Maestro šiam vardui yra nominuojamas jau ketvirtą kartą. Po pirmojo karto, kuomet jis nebuvo išrinktas, V.Noreika neslėpė susierzinimo. Jis tuomet priminė, kad tikroji jo tėvonija yra Joniškio kraštas.

Virgilijus Noreika yra 38-asis Šiaulių miesto garbės pilietis. Jam rusėjo 22 dieną sukaks 80 metų. Prieš keletą metų jis galingais koncertais baigė savo didžiąją solinę karjerą, tačiau mielai virpina klausytojų sielas mažesniuose kameriniuose renginiuose.

V.Noreika pirmuosius dešimt gyvenimo metų praleido Šiauliuose, Dvaro ir Vilniaus gatvių sankirtoje. Dar būdamas septynerių jis Šiaulių dramos teatre vaidino nykštuką. Tai tarsi pirmieji žingsniai į pasaulinį pripažinimą.

Maestro dažnai savo koncertų metu atlieka jam mamos dainuotą liaudies dainą „Anoj pusėj Dunojėlio“.

Maestro dažnai savo koncertų metu atlieka jam mamos dainuotą liaudies dainą „Anoj pusėj Dunojėlio“. Jis tai daro mamos atminimui. Teigia, kad balsą paveldėjo būtent iš jos.

Tėvo atminimą V.Noreika taip pat yra įamžinęs. Jo tėvas buvo vienas iš esperanto kalbos pradininkų Lietuvoje. Šia kalba maestro įdainavo tris dainas.

Baigdamas didžiąją karjerą maestro yra pasakės, kad gimtojo miesto gyventojai jį dar išgirs: „Kol galiu, tol ir dainuosiu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius