Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 06

Šiaulių ligoninės direktoriui skirtas papeikimas

Šiaulių apskrities ligoninės, kurioje gruodį buvo nudeginti devyni naujagimiai, direktoriui Petrui Simavičiui skirtas papeikimas.
Medikas
Medikas / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

„Sprendimas iš principo priimtas. (...) Papeikimas“, – BNS trečiadienį sakė Šiaulių apskrities viršininkas Rimundas Domarkas.

Tyrimą dėl Šiauliuose nudegintų devynių naujagimių atlikusi Valstybinė medicininio audito inspekcija (VMAI) prieš savaitę konstatavo, kad ligoninėje sveikatos priežiūros paslaugos organizuotos ir teiktos pažeidžiant teisės aktų bei įstaigos vidaus dokumentų reikalavimus.

VMAI direktorė Ramunė Navickienė BNS yra sakiusi, jog Šiaulių apskrities viršininkui siūlyta įvertinti ligoninės direktoriaus Petro Simavičiaus veiksmus, o dviem gydytojoms buvo siūloma skirti drausmines nuobaudas.

Antradienį Šiaulių ligoninės administracija už kūdikių nudeginimą atsakingoms darbuotojoms skyrė pastabas, pačios iš pareigų pasitraukė Naujagimių skyriaus vedėja Banga Vaitkevičienė ir slaugytoja Laima Liugienė.

Cheminius odos nudegimus kūdikiai patyrė gruodį, kai Šiaulių apskrities ligoninės medikai tirpalu nuvalė odelę už ausų, pažastyse ir kirkšnyse. Po keleto dienų kūdikiai buvo pervežti į Kauno medicinos universiteto klinikas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius