-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 24

Šiaulių ligoninės Infekcinių ligų skyriuje – kapitalinis remontas

Respublikinės Šiaulių ligoninės Suaugusiųjų infekcinių ligų skyriuje pradėtas kapitalinis remontas, kurį ketinama atlikti maždaug per 11 mėnesių ir jau kitų metų sausį įsikelti į naujai suremontuotas patalpas.
Infekcinių ligų skyriuje – kapitalinis remontas.
Infekcinių ligų skyriuje – kapitalinis remontas. / „Šiaulių naujienos“/Linos Abromavičienės nuotr.

Skyrė per du milijonus

Respublikinės Šiaulių ligoninės medicinos direktorė Vaiva Makštutienė vakar pristatė Suaugusiųjų infekcinių ligų skyriaus kapitalinio remonto planus, kurie jau dabar yra pradėti vykdyti. Sveikatos apsaugos ministerija Respublikinės Šiaulių ligoninės Suaugusiųjų infekcinių ligų skyriaus kapitaliniam remontui skyrė 2 milijonus 54 tūkstančius litų. „Sunku buvo nuspręsti, kur iškelti skyrių, kol bus remontas, tačiau pasitarę su medikais paskirstėme darbą po kitus skyrius“, – sako V. Makštutienė.

Gydytoja teigia, kad iki šiol Suaugusiųjų infekcinių ligų skyriuje buvo daug ne tik estetinių, bet ir skyriaus funkcinių problemų, kurių po remonto nebeliks. „Suaugusiųjų infekcinių ligų skyrius buvo likusi skausminga ligoninei vieta, vertinant tuo, kad skyrius pagal savo darbo specifiką turi užimti labai reikšmingą vietą. Skyrius turi turėti tam tikras prieigas, kurių iki šiol nebuvo“, – sako V. Makštutienė.

Keisis skyriaus funkcijos

Pasak Suaugusiųjų infekcinių ligų skyriaus vedėjo, gydytojo Aido Kaušo, po remonto pagerės net tik patalpų estetinis vaizdas, bet ir gydymo sąlygos. „Turėsime atskiras palatas, skirtas pavojingas ligas platinantiems pacientams. Išliks ir atskiras kambariukas, pro kurį patenka iš aplinkinių rajonų atvežami sergantys infekcinėmis ligomis pacientai. Tačiau ne visos infekcinės ligos yra užkrečiamos, todėl visas pacientų srautas nebus nukreipiamas pro vieną įėjimą“, – sako gydytojas.

Pasak jo, naujai suremontuotame skyriuje atsiras net 3 izoliacinės palatos, kuriose bus galima gydyti po vieną sunkios būklės pacientą.

Infekcinių ligų skyrių dažniausiai užplūsta pacientai sezoninių ligų metu. Žiemą – sergantys gripu, o vasarą – erkiniu encefalitu. Kitomis infekcinėmis užkrečiamomis ligomis sergančių pacientų pasitaiko rečiau. Kol vyksta remontas, gydytojai kartu su pacientais glaudžiasi Gastroenterologijos ir vidaus ligų skyriuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius