Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 17

Šiaulių medžiotojų peštynės – nuo teismų dėl smurto iki nepadorių pasiūlymų

Medžiotoją Sigitą Bajoriną ir toliau persekioja skandalai. Dalis Ginkūnų medžiotojų būrelio, kuriam jis priklauso, savaitgalį atsisakė su juo eiti į medžioklę. Kodėl? Šiuo metu vyksta teismo procesas, kuriame S.Bajorinas kaltinamas vieno būrelio nario užpuolimu. Keliems būrelio nariams kilo klausimas, kodėl S.Bajorinas vis dar turi šautuvą. Ar teisėsauga neturėjo jo atimti?
Ginkūnų būrelio medžioklė
Ginkūnų būrelio medžioklė / S.Bajorino "facebook" nuotr.

Po straipsnio apie tai, kaip S.Bajorino medžioklę, į 15min.lt kreipėsi dar vienas Ginkūnų būrelio medžiotojas. Jis atskleidė slapčiausius medžiotojų bendravimo ypatumus. Kai kurių epizodų leksika vietomis nusileidžia ir žemiau bambos.

Medžiotojas teigė, kad S.Bajorinas per pastaruosius metus esą grasino keliems žmonėms. Vieną neva pakas. Kitas sėdės apsiseilėjęs ir pajudėti negalės. Sukumpusį žmogų pasiūlė ištiesinti.

Praėjusį šeštadienį S.Bajorinas pasirodė medžioklėje su visa reikiama medžioklės įranga. Keletas medžiotojų atsisakė medžioti, jei joje bus ir šis asmuo.

Buvo pasiūlyta iškviesti policiją ir išsiaiškinti, ar S.Bajorino turimas šautuvas yra legalus. Mat šiuo metu vyksta teismo procesas, kuriame S.Bajorinas kaltinamas pagal Baudžiamojo kodekso 140 straipsnį.

Fizinio skausmo sukėlimu ar nežymiu sveikatos sutrikdymu jį kaltina vienas Ginkūnų būrelio narys. Trečiadienį vyko teismo posėdis, o nuosprendis numatomas jau sausio 15 dieną.

Į redakciją kreipęsis medžiotojas teigė, kad, vadovaujant S.Bajorinui, iš būrelio lėšų buvo pirkta 13 tonų grūdų, fejerverkai, medžioklės užsienyje.

Tačiau būrelis nė vieno iš šių dalykų akyse neregėjo. Beje, viename susirinkimo protokole yra užfiksuota, kad įsikarščiavęs S.Bajorinas vienam iš narių pasiūlė „pačiulpti“. Pasiūlymas užprotokoluotas.

Tyrimas dėl stirnino dar nebaigtas

Tyrimas dėl nelegaliu būdu ir nelegaliai sumedžioto stirnino tęsiasi. Medžioklės lapas ir grobio nuotraukos pagaliau atsidūrė pas gamtosaugininkus.

Turima ne taip jau daug. Medžioklės lapas užpildytas taip, tarsi nušautas jauniklis. Akademikas Kęstutis Pėtelis, pamatęs stirnino galvos nuotrauką, buvo vienareikšmiškas – tai stirninas su pirmais ragais. Jam nepatinka nemoksliškas terminas „antrametis“, nes tam stirninui gali būti nuo 12 iki 26 mėnesių.

Jei žmogus bus neįsitikinęs, kad tai pirmametis, niekada tokios nuotraukos nedės. Gal tai super perspektyvus patinas!

Taip pat yra žandikaulis, kurį S.Bajorinas teigia radęs pas savo šunis. Mat galva buvo jiems sušerta.

Smalsu, o kokia Šiaulių medžiotojų ir žvejų draugijos vadovo Algirdo Baikausko nuomonė. Šioje „santabarbaroje“ jis nėra S.Bajorino priešas. 

„Jei žmogus bus neįsitikinęs, kad tai pirmametis, niekada tokios nuotraukos nedės. Gal tai super perspektyvus patinas! Kairių būrelyje buvo sumedžiota stirna su ragais. Taip pat ir balta stirna“, – kalbėjo  draugijos vadovas.

S.Bajorino „facebook“ nuotr,/Sumedžioto stirnino galva
S.Bajorino „facebook“ nuotr,/Sumedžioto stirnino galva

A.Baikauskas neturi abejonių dėl S.Bajorino kompetencijos ir mokė, kaip reikia legalizuoti brakonieriavimą: „Būna visokių situacijų. Pamatė stirną tankesniuose krūmuose ir šauna. Tik vėliau pastebi, kad galvą ne tokia, kokia turi būti. Galima juk sudaryti nustatytos formos aktą ir tai nebus brakonieriavimas.“

A.Baikauskas priminė, kad S.Bajorinas priklauso medžiotojų saugaus elgesio žinių patikrinimo komisijai. Jis yra ir būrelio valdybos narys. Naujų medžiotojų priėmimo arba pašalinimo komisijoje  jis buvo dar prieš pusantrų metų.

Savo kaltės nemato

S.Bajorinas ir toliau tvirtina, kad mažesnė būrelio dalis jam tiesiog keršija už principingą vadovavimą, kurį jis demonstravo būdamas būrelio vadovu.

Jis tvirtina, kad šeštadienį medžioklėje pasirodė teisėtai ir nėra niekuo kaltinamas: „Neturiu jokių kaltinimų. Leidimus turiu. Būrelyje susidariusi grupuotė, kuri dirba pagal vieną modelį. Kaltina, o kažkokių įrodymų kaip ir nėra.“

Tuomet ir pasakiau vienam iš skaldytojų – baik vieną kartą, ar tau pačiulpt, kad baigtum būrelį ardyti?

Medžiotojas sako jau nusipirkęs vaizdo registratorių. Su juo vaikščios į medžioklę, kad nebūtų daugiau provokacijų.

O iš būrelio neplanuoja išeiti. Toliau uoliai stebės, kad būtų medžiojama sąžiningai ir pagal įstatymus.

Dėl savo sumedžioto stirnino jis neįžvelgia jokio nusikaltimo. Nemano, jog šauta neįsitikinus: „Priekyje bėgo stirna, o iš paskos du stirniukai. Iš 120 metrų negali matyti tokių mažų ragiukų. Šoviau. Patikrinome dantis – pieniniai. Viskas elementaru.“

O kaip pasiūlymas „pačiulpti“? Ar dar galioja? „Tame susirinkime buvo iš konteksto paimti du žodžiai. Kai kurie žmonės skaldo būrelį ir nori užvaldyti medžioklės plotą. Po vieno teismo prasidėjo kalbos apie taikymąsi. Tuomet ir pasakiau vienam iš skaldytojų – baik vieną kartą, ar tau pačiulpt, kad baigtum būrelį ardyti?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius